Selvom hundevæddeløb endnu ikke er en sport helt på højde med mere populære sportsgrene som fodbold, golf og håndbold, kommer der stadig flere muligheder for at spille på hunde. En af mulighederne er Unibet Sport, som siden 1. januar 2018 har kunnet udbyde betting på blandt andet hundevæddeløb.

Indtil januar 2018 var en række konkurrencer forbeholdt statslige spilvirksomheder, men nu er forholdene blevet givet mere fri, så du blandt andet på Unibet kan spille på hunde, heste og duer. Så der skal nok komme god gang i den type spil, så du også inden for det område kan vinde rigtig gode præmier.

Hvis du i forvejen spiller online casino, er betting på hunde en naturlig videreførelse af det. Du er fortrolig med onlinespillemiljøet, og så er skridtet ikke så stort til også at prøve at spille på hunde.

I et land som England er onlinespil på hunde allerede en stor ting. Men det var jo også her, at hundevæddeløb for alvor begyndte at udvikle sig, så det er jo en helt naturlig ting, at det er i England, at denne form for onlinespil allerede har udviklet sig stort. Englænderne kunne første gang spille på hunde i 1876, og siden har denne spilform udviklet sig markant.

Idag er der hundevæddeløb overalt, og en særlig form for

løb udspiller sig i et land som Norge, hvor der løbes løb med hundeslæde – og det er jo noget ganske andet.

Ikke alle racer i spil

Det er oftest racen greyhound, som bruges til væddeløb med hunde. Og det er da heller ikke alle hunde, der bruges denne sport. Et langt bredere udvalg af racer bruges til

agility, som er en mere alsidig sport, hvor hundene skal udføre en række forskellige opgaver.

Det kan stort set alle hunde deltage i, men nogle er mere disponeret for at lære den type opgaver, end andre racer er. Hvis du for eksempel har prøvet at opdrage på en Grand Basset Griffon Vendéen, vil du vide, at det er ret udfordrende. Og det samme med en pekingeser.

Pekingeseren opstod ifølge en gammel kinesisk myte fra oldtiden, fordi en abe og en løve parrede sig med hinanden. Det var i den grad tabu, så som straf fra guderne blev pekingeseren skabt som en lille hund, der har abens frækhed og løvens mod. Hvis du har prøvet at omgås den lille hunderace, vil du vide, at det er en meget præcis beskrivelse. Den gør, hvad den selv vil, og det er sikkert en af grundene til, at den aldrig bliver brugt til nogen form for konkurrence – og da slet ikke nogen, som man kan spille på.

På den måde er det ikke alle hunderacer, der så at sige kommer i spil, men uanset det, har du allerede nu et stigende antal muligheder for at spille online – også på hunde.