Vi har ingen planer ang. hvalpe.

Seneste kuld var DAN de DOES G-kuld:

Den 8. august 2013 fødte Odie sit 3. og sidte kuld hvalpe.

Hvem er så Odie

...og hvem er Joe?

(Læs mere om Joe nederst på siden)


Jo, Odie er en dejlig, glad, kærlig og aktiv Schapendoes.
Hun elsker at blive hygget om og snakket med, men holder endnu mere af at der sker noget.
Det kan være en gåtur, træne agility eller lydighed.


Vores lille landsted set fra luften.
Gården til venstre og naturgrunden til højre med vores lille sø yderst til højre (brunlig da den var udtørret den sommer) .
Her bor Odie sammen med os og vores øvrige 2 (snart mindst 3) Schapendoes.


Odie's mor hedder Akqi og er hollænder. Hun bor hos sin opdrætter i Nijmegen.


Odie's far er tysker, bor i Neukirchen og hedder Dorian. I det daglige hedder han Dante og bor sammen
med sin søn Ouke, som også er bror til Odie.


Odie mødte sin far for første gang.
september 2007.

Her legede hun også med sin bror Ouke. På billedet jagter han Åt.


Da Odie flyttede ind hos os, fik vi en flok på 5 Schapendoes.
Desværre mistede vi Amie i begyndelsen af 2009, pga. af kronisk nyresvigt. I sensommeren 2009 døde Fiona af alderdom,
og til vores store sorg døde Fille pludseligt af et hjertestop i sommeren 2011.
I februrar 2013 måtte vi desværre tage afsked med Heeven efter næsten 15 år.
Heldigvis "valgte" lille Dingle fra Odie's første kuld at blive hos os, og fra Odie's 2. kuld valgte Lene at beholde Flik-Flak (vores første hanhund) så nu har vi en lille flok på 3 hunde, men beholder mindst endnu en hvalp fra Odie's nuværende G-kuld. Herefter skal Odie steriliseres, så videre avl afhænger af hvem vi beholder fra det nuværende kuld.

Da vi besluttede at kører til Holland for at hente odie, var det fordi vi manglede en lille fighter som kunne afløse Amie som vores mest aktive og vindende hund indenfor agility og lydighed.
Da vi fik Odie var vi lige flyttet på landet, og der var ufattelig meget der skulle laves i de første par år, og Odie fik derfor lov at hygge sig og have et meget frit liv. Det gjorde, at da hun skulle til at trænes, var det en helt anden udfordring end med de andre hunde, for Odie havde næsten et sind som en kat. Hun gad da ikke komme, bare fordi vi bad hende om det, og var der noget som fangede hendes opmærksomhed kunne træning være træning, for så dappede hun da bare af.
En af hendes kælenavne er "ÅT!" og det bruges når hun får sin selektive hørelse, for så skal man godt nok råbe højt før hun gider reagerer. Ellers bruges mest "Odie-Bodie" eller"Åtte-Båtte" som er når hun er sjov og fjollet, hvilket hun er det meste af tiden.Her er et par videos fra 2006Se video'en af hele Odie's første L1P-prøve fra 2007.

Når team-worket fungerer, er hun en pragtfuld hund at arbejde med.
Odie har reflekser og en hurtighed som man sjældent ser hos Schapendoes, og allerede i hendes første år som konkurrence-hund i Dansk Kennel Klubs lydighedsprogram blev hun kåret som Danmarks bedste LP1-hund 2007 (Se billeder her).Til Dansk Schapendoes Klubs jubilæums- og Euro-arrangement i 2007,
blev Odie bedste lydigheds-hund på tværs af alle klasser,
samtidig med at hun også deltog i udstillingen og fik her en flot bedømmelse.


Fille og Odie leger med en af Lene's handsker 2007


I 2008 rykkede Odie op i klasse LP2
Her vandt hun flere lydigheds-konkurrencer i løbet af året, og sluttede af med i finalen om at blive "Årets bedste LP2 lydighedshund 2008" i Dansk Kennel Klub, både at vinde selve finalen og hele konkurrencen, så i 2008 skiftede hun sin "gamle" Årets LP1-pokal ud med en LP2-pokal.

Se video og billeder fra Odie's succes i efteråret 2008I Vejen klarede Odie sig også godt og vandt begge dage.


...men typisk for en Schapendoes så skal man absolut ikke tage noget for givet. Til årets DKK Danmarks-mesterskab i lydighed, hvor Odie var en af favoritterne, skuffede hun fælt, og var dybt ukoncentreret. Odie er påvirket af sine løbetider, og muligvis kunne det have spillet ind netop i den periode.

Læs her om Lene's erfaringer med at arbejde med Schapendoes.


I 2009 gik det forrygende fra starten og efter blot 3 ud af 3 mulige LP3-lydighedsprøver blev hun Dansk Lydighedschampion (DKLPCH) ligesom de øvrige af vores hunde.

Selvom vi jo forventede, at hun enten var drægtig eller havde hvalpe sidst på året, så kunne man jo aldrig vide,
så Lene og Odie forsøgte at kvalificerer sig til både Årets LP3-hund finalen, DKKs DM i lydighed,
DcHs DM i agility og DcH/DKK fælles DM i agility.
Da Odie så valgte at komme i løbetid hele 2,5 måned tiligere end forventet, var alle kvalifikations-konkurrencerne spildte kræfter. Vi valgte dog at deltage i DKKs DM i lydighed men hun havde allerede på det tidspunkt gearet sit tempo væsenligt ned, og vi nøjedes med at give hende en god oplevelse og så glemme alt om resultatet.
Se billeder fra DKKs Danmarks-mesterskab i lydighed som i 2009 foregik i Sabro.

I 2011 bestod Odie sin første elite-klasse i Dansk Kennel Klubs lydighedsprogem, med 274 point ud af 320 mulige.
Samtidig blev hun vinder af klassen.
I 2011 blev hun både årets bedste aglity- og elite-lydighedshund i Dansk Schapendoes Klub.Foto: Helle Larsen.

Foto: Helle Larsen.

I 2009 startede Odie med agility-træning og hendes letbyggede og elegante krop er perfekt til mellem-klassen hvor hun nu konkurrerer med Shetland Sheepdogs, Kooijkere og andre mellem-størrelse hunde.


Agility med Odie i Horsens d. 7. juni 2009.

Odie nåede faktisk allerede i sin første sæson at kvalificerer sig til DcHs Danmarks-mesterskab i agility, men det blev afholdt lige på det tidspunkt hvor hun fødte sit første kuld hvalpe, så DM kom hun ikke med til i år.
Læs mere om Odie's agility-sæson 2009

I 2011 kvalificerede hun sig til DM, men igen drillede tidspunktet os, da hun blev falsk drægtig og ikke havde den store lyst til at drøne afsted...


Som "bibeskæftigelse" har vi også dyrket lidt rally-lydighed med Odie, og i 2011 kvalificerede hun sig til DKKs Danmarks-mesterskab på Bornholm i øvet klasse, hvor hun blev nr. 7 på trods af en rimelig uheldig indsats af hendes fører...
Året efter blev det til en 4. plads til DM i eksperklassen, og efter maksimum point (100 ud af 100 point) i sin sidste prøve samt titlen "Dansk Rally Champion", var hun blandt favoritterne til DM i 2013, men pga. den fremskudte løbetid kommer vi ikke afsted i år...
En gang imellem, deltager vi også i udstillinger i Danmark og i udlandet, og de par gange Odie har deltaget har hun fået 1. præmie (excellent) og fine placeringer, så det er ikke bare det indvendige af hovedet som er i orden.Her leger Odie med Fille's hvalpe.
Foto: Helle Larsen.

Se flere billeder af Odie HER

Se hendes stamtræ HER

og se hendes resultater og titler HER

Video'er HER
Far til Odie's G-kuld er:
Joe (XSLIKT)

Højde: 47 cm  
Vægt: 16 kg
DNA/PRA: ++ (fri)
Øjenlyst uden anmærkninger

Hvorfor valgte vi Joe som far til Odies G-kuld?
Ja det var faktisk helt tilfældigt. Vi havde i løbet af 2012 været i Tyskland og Holland for at se på mange mulige hanner, men ingen af dem var lige præcis som vi ønskede pga. sundhed, temperament eller udseende. I mellemtiden voksede vores F-kuld op, og de udviklede sig bare bedre og bedre. Alle 6 hvalpe var livsglade, arbejdsvillige, kærlige, havde super temperament og i tilgift havde de også fået et rigtig flot udseende.
Vi var fristet til at lave den samme kombination igen... vi skulle jo igen selv beholde en hvalp. Kuldgentagelse skal man som hovedreget ikke lave, og vi begyndte derfor så småt at se på andre hanner med linier som Kejser's (far til F-kuldet). Vi begyndte at kigge på Kejsers bror. Sansynligheden for at få et lige så dejligt kuld som F-kuldet, være meget stor.

Vi arrangerede en gåtur med Kejser bror Kofi – vi bruger nemlig ikke en hanhund som vi ikke har mødt og tjekket temperamentet på. Med på gåturen var også Kofis søn Joe. Joe havde vi slet ikke overvejet. For det første var han endnu ikke avlsbedømt og så havde han brun pels-farve liggende i linierne. Jeg skal dog lige love for at vi kom på andre tanker, efter at have gået to timer med alle hundene. Joe var, trods sine 2,5 år, en herlig afslappet, legesyg og glad Schapendoes, som brugte hele turen på at lege med Flik-Flak, som om de havde kendt hinanden i flere år, desuden mindede han af sind meget om sin oldefar – Douwe Lasdoesha – som var far til vores eget B-kuld helt tilbage i 2002. Han var præcis som vi synes en Schapendoes-han skal være, og da vi kørte hjem blev han ved med at dukke op som en mulig han til vores næste kuld.

Vi havde besluttet os... vi ville gerne bruge Joe. Nu var spørgsmålet bare, om Joes ejere ville lade ham bruge i avl. Han havde ikke parret før, og var ikke avslbedømt endnu. Joe havde dog mange gode og fine udstillingsresultater (udelukkende "excellent", så rent stambogsmæssig ville det ikke give problemer, og vi sælger selvfølgelig de kommende hvalpe med en normal gyldig Dansk Kennel Klub-stambog uden nogen form for restriktioner).
Heldigvis fik vi lov at bruge Joe og resultatet er helt fantastisk: 4 sorte hvalpe og en broget.

Vi har bedt Joe's ejere om at beskrive ham:
Blå bog om Joe;
Joe er en hanhund, af et kuld på 9 hvalpe efter Camagi’s Karajan og Camagi’s Mercedes. Joes højde er 47 cm, og vægt ca. 16 kg. Han er en let, hurtig og yderst adræt type. Pelsen er sort med lille hvidt bryst som er meget nem at børste og pleje.
Han er en super ”lillebror” til sine to menneskesøstre, på henholdsvis 11 og 13 år. Joe bor sammen med sin far Karajan til daglig, og har arvet hans rolige sind. Fra moderen har Joe arvet sin opmærksomhed på sin handler – han vil meget gerne please dig, og arbejde sammen med dig – hvad enten det er udstilling eller leg med spring og tunnel i haven.
Joe har som hvalp været udstillet 5 gange, og dette har ført til excellent sløjfe alle gange.
Han er rigtig god til at omgås andre hunde, når han møder fremmed hunde ender det altid i en leg. Joe er en legesyg og aktiv hund, så snart han er udendørs. Indendørs er han dog en rolig hund, som elsker at slappe af med sin familie.
Joe er altid glad og finurlig – yderst samarbejdsvillig, selv når han bliver børstet. Han er aldrig nogensinde sur eller uoplagt.

I 2012 fik Odie sit F-kuld
hvor Camagi's Kejser er far

Vi har inviteret Lise Øbo Sørensen som er ejer af Kejser, til at fortælle om hvem Kejser er:

Kejser er med sine 6 år familiens ældste Schapendoes. Vi har med Kejser haft mange gode oplevelser med lydighedstræning og udstilling.

Lydighed: Kejser bestod i 2009 LP1 og blev i 2009 årets DCH schapendoes. I 2011 blev han klubmester i DCH Hobro.

Udstilling: Kejser har klarer sig rigtig fint på udstilllinger. Han elsker at udstille - man kan se på ham at det bare er det bedste. Kejser har adskillige gange stået som Bedst i Racen (BIR) og Bedst i modsat køn (BIM) Af hans største sejre kan nævnes:

2008:
- Kejser blev Dansk udstillingschampion (DKCH)
- Bedste Han og BIM på den Hollandske Clubmatch.
- Vinder af Åbenklasse på den danske klubudstilling.

2009:
- Den mest vindende udstillingshan-schapendoes.
- Adskillige BIR og BIM
- 2 klubcerter

2010:
- Kejser blev World Winner 2010 på Verdensudstillingen i Herning.
- Dansk Vinder 2010
- Årets mest vindende schapendoes han
- Dansk Kennel Klubs racevinder 2010
- Vinder af Championklassen og 2. bedste han med reserve Cert. på den Hollandske Clubmatch.
- Adskillige BIR og BIM

2011:
- Hollandsk Udstillings Champion (NLCH)
- Norsk Udstillings Champion (NOCH)
- International Udstillings Champion (INTCH)
- DKK racevinder 2011
- Årets mest vindende schapendoes han.
- Adskillige BIR og BIM

2012
- Vinder af My Dog.
- Svensk Udstillings Champion (SECH)
- Nordisk Udstillings Champion (NORDCH)
- Klubchampion

Kejser er kort fortalt den perfekte hund.
Kejser er en meget trofast følgesvend, og man keder sig aldrig med Kejser i huset.
Han er altid med på en gang træning, kunstner eller andet sjovt.

Kejser lever til daglig på et nedlagt landbrug sammen med sin ”lillebror” Thor, som også er en Schapendoes.
Hundene er stor del af min og Emils hverdag.
De er alene hjemme, når vi er på arbejde, men er ellers sammen med os stort set altid.

Kejser elsker at træne, udstille eller lave en anden form for arbejde hvor han er i kontakt med mig.

Kejser træner i DCH Hobro, hvor han i efteråret blev klubmester i C klassen.
Jeg håber på, at vi i løbet af 2012 kan rykke op i B-klassen.
Kejser burde let kunne rykke op, da han er rigtig dygtig til alle øvelser.
Kejser er dog MEGET glad for damer, så det kan være en kamp at gennemføre et ”frit søg”,
hvis der har været dejlige damer i feltet før ham.
Han kan lige pludselig blive utrolig døv og utrolig tissetrængene…
– og så får man et trælst ”ja tak” fra den streng dommer.

Selv om vi til dagligt træner i DCH, er det efterhånden blevet en tradition,
at vi stiller op i DKKs LP-program på den årlige Schapendoes Klubweekend (KW).
Kejser har bestået LP1, og arbejder på at bestå klasse LP2.
Øvelserne er noget anderledes end dem vi normalt træner, så det er lidt svært at få nogle af dem helt præcise.
Kejser nyder prøverne – der er jo publikum på –
og hvis han kan få en enkelt til at grine, er det en super dag for ham.

Kejser er en hund, som altid er klar på sjov – han elsker at være i centrum og optræde.
Han er delvist trænet med klikker, hvilket betyder, at han altid er god til at ”byde sig til”.
Hvis han synes, at tingene er lidt for kedelige, kan han altid sørge for en lille optræden.

Da vi købte Kejser, blev han købt som en almindelig familiehund,
som vi da godt ville prøve at udstille et par gange. Det viste sig, at Kejser var født til at udstille.
Han er meget racetypisk, og han ELSKER at vise sig frem i en ring.
Dette har resulteret i mange sejre rundt omkring i Europa.
Han er altid en fornøjelse at have med på tur, på diverse hoteller, storbyer, bilture, med på færger osv.
Han nyder det, og elsker at være med.

Af hans største sejre kan nævnes:

- Dansk Udstillings Champion i 2008

- Bedste Han på den Hollandske Klubmatch i 2008

- World Winner 2010

- Mest vindende schapendoes han i Danmark 2009+2010+2011

- DKK Racevinder 2010+2011

- International Champion i 2011

- Norsk og Hollandsk Champion i 2011

- Svensk og Nordisk Champion i 2012

Kejser er en meget social hund og elsker kontakt med mennesker og dyr.
Vi har en stor familie, som ofte er samlet, og der er hundene selvfølgelig også med.
Kejser er en tålmodig legekammerat og kælepot, som elsker al opmærksomhed fra både voksne og børn.

Kejser leger gerne med tæver, hvalpe og kastrerede hanhunde.
Voksne hanner hilser han pænt på og følges med dem skulder mod skulder på jagt efter spændende dufte.
Han bliver aldrig vred. Hvis en anden hund hidser sig op,
vender han blot hovedet den anden vej, og totalt ignorerer den…
Eller kigger forundret på mig, som om han tænker ”hvad laver den mærkelige hund?”
Han kan dog godt sige fra, hvis en fremmed hund direkte forsøger at dominere ham.

De dage der ikke står hund på, er Kejser god til bare at slappe af
– han foretrækker at sove til middag, en lille luftetur og så ellers tilbringe dagen på sofaen.
Han er god til at bruge sin energi, når den skal bruges og ellers bare slappe af og nyde det søde hundeliv.

Alt i alt er Kejser bare en skøn hund!

Skrevet af Lise Øbo Sørensen, ejer af Kejser.


Er han herlig eller hva'?

"Se mor, jeg har hentet apporten!"

Til udstilling i Holland.

Kejser elsker at optræde og fjolle (minder meget om vores afdøde Fille)

Til Schapendoes-klubbens årlige aktivitets-weekend, deltager Kejser både i udstillingen og til DKK lydighedsprøverne.

Til Verdensvinder udstillingen 2010 vandt Kejser titlen WW2010

Til udstilling i Tyskland.


Camagi's Kejser

I 2009 fik Odie 7 hvalpe.
Læs det forrige kulds dagbog.
(En lignende dagbog er startet for det kommende kuld)

Odie blev parret med Zack i juli 2009, og fra det kuld beholdt vi Dingle.

Far til Odie's første kuld (E-kuldet) er Schapenlunds Zilmo
(kaldet Zack)

Han er en godt bygget hanhund på 4 år.

Zack er en meget velbalanceret og rolig hund med et vidunderlig dejlig temprament.
Han elsker når der sker noget spændende eller han må få lov at arbejde.

Vi har gået til lydighed, agility og rally-lydighed med ham. Lige nu holder han barsel med mig og hans nye "lillebror".
Det syntes han er rigtig træls, da han elsker at arbejde. Så for tiden er der kun små træning-senheder i forbindelse med gåture.

De første 1-2 år gik vi også meget til udstillinger med ham, hvor han næsten altid fik et "excelent" med placering.
Det blev der meget mindre tid til, efter at børnene kom, men det er han ikke helt så ked af.

Da vi også har en datter på to er Zack vant til at omgås børn, han er meget tålmodig med dem og går sin vej når det bliver for meget. Inden jeg gik på barsel var han en gang imellem med mig på arbejde, på et fritidshjem, så han kendte til børn.

To gange om måneden besøger Zack et alderdomshjem til stor glæde for alle. For Zack fordi han bliver nusset af alle, da han går fra den ene ældre person til den næste, for de ældre fordi de har kontakt til et glad dyr.

Når vi går i hundeskoven eller på hundestranden og han møder andre hunde reagerer han meget forskelligt.
Når der er rigtig mange hunde der leger vildt, blander han sig bare udenom. Men hvis der ikke er mere end 7-8 stykker leger han rigtig gerne med.
Meeen...når der er lækre tæver i nærheden taber han komplet sin hjerne.
Hvis han er på gåtur med sine søskende, er han rigtig flokhund der kan finde på at gø af andre.

Hvad han slet ikke kan snuppe, er hanhunde der vil hoppe op på ham for at dominere ham - så bliver han gal.

Herhjemme er han rolig, ligger og hviler indtil han får en opgave eller vi skal på gåtur.

Mange hilsner

Cornelia,
ejer af et stk. pragtfuld hanhund kaldet "Zack"Zack på vores hyrdeinstinkt-kursus d. 1. august 2009.

Når vi avler Schapendoes
lægger vi vægt på
• Fysisk sunde og raske Schapendoes.
• Mentalt sunde og raske Schapendoes. Dvs. godt temperament typisk for racen.
• Racetypiske Schapendoes af udseende.

Når en af vores hunde skal have hvalpe er hun udstillet, er Dansk Lydigheds-champion, har dyrket agility, er avlsbedømt, er DNA-testet for øjensygdommen PRA, er øjenlyst for andre øjensygdomme og som det sidste nye har vi besluttet os for at få dem HD-røntgenfotograferet.

Vi er medlem af- og følger desuden de etiske avlsregler i :
Dansk Kennel Klub www.dansk-kennel-klub.dk.
Dansk Schapendoes Klub www.schapendoes.dk.
Hollandsk Schapendoes Klub www.schapendoes.nl.

Når vi skal have hvalpe
kommer de til verden i vores stue (eller hvor det ellers passer deres mor at starte fødslen), og der vil de også leve deres første 8 uger, før de er parate til at komme ud til deres nye familier.
I de første 8 uger gør vi alt hvad der er os muligt, for at give hvalpene en god start på tilværelsen. De vil møde fremmede mennesker, både børn og voksne, samt lære at omgås andre hunde. De vil få mulighed for at lege på vores store fri-arealer, og vi vil være hos dem dag og nat, fra det tidspunkt de får syn og hørelse.
Når vi skal sælge en hvalp
foreslår vi én eller flere hvalpe, som vi mener passer bedst til den nye familie. Det sker ud fra deres ønsker og behov samt de observationer vi har gjort os i det daglige. Måske også ved hjælp af en speciel hvalpetest vi vil foretager omkring 7 ugers alderen.
Hvalpe er forskellige
og i et hvert kuld er der forskellige typer hvalpe f.eks. aktive hvalpe, stille hvalpe, dominante hvape, svage hvalpe osv. Hvalpetesten fortæller ikke hvordan hvalpen vil blive som voksen hund, men den giver et fingerpeg om, hvordan hvalpens adfærd er på det tidspunkt, den bliver placeret hos sin nye familie.
Er kombinationen mellem hvalp og familie korrekt, får alle en bedre og nemmere start på deres nye liv sammen. I hvalpetesten ser vi bl.a. på, hvor hvalpen ligger i det sociale hieraki. Nogle familier har behov for en robust, aktiv hvalp med meget gå-på-mod, hvorimod andre har behov for en nem social og tilpasningsvenlig hvalp.
Desuden testes hvalpen for samarbejdesvillighed, reaktion på nye forhold og lyde.
Når vi overdrager hvalpen
til den nye ejer, medfølger bl.a.

• En stambog fra Dansk Kennel Klub. (læs mere www.dansk-kennel-klub.dk)
• En Dansk Kennel Klub købsaftale.
• En lovpligtig registreringsattest fra Dansk Hunderegister.
• Chip-tatovering.
• En købsaftale.
• En sundhedsattest fra dyrlægen som også foretager den første vaccination.
• Hvalpen har fået en ormebehandling.
• Et års medlemsskab af Dansk Schapendoes Klub.
• En speciel DAN de DOES-hvalpebrochure med gode råd om fodring og pleje af den lille, nye hvalp, m.m.
• En hvalpepakke med foder fra Kingsmoor, som er det foder som vi helt klart kan anbefale, og som hvalpen kender.
• Måske en god bog om racen eller en bog om gode råd til hundeopdragelse.

Derudover vil vi, så vidt det er os muligt, skaffe gode tilbud til hvalpekøberne, på f.eks. bøger, kamme & børster, tæpper, foderskåle, foder m.m.

Hvis der er nok hvalpkøbere, som bor forholdsvis tæt på os, vil vi tilbyde muligheden for gratis hvalpe-lydighedstræning.
Det vil ikke være en træning som erstatter almindelig hvalpe-motivation som både Dansk Kennel Klub og andre lokale hundeklubber arrangerer, for der er det vigtigste at hvalpen socialiseres, dvs. møder andre hvalpe af forskellig race og skal lære at arbejde med sin fører midt mellem de andre.
Vi anbefaler altid at man tilmelder sig et hvalpemotivations-kursus som varer ca. 3 mdr.
Den type træning vi vil tilbyde er en mere målrettet træning, som Lene med sin erfaring med at arbejde med Schapendoes igennem mere end 12 år, kan give de hvalpekøbere som ønsker det. Her vil der blive lagt vægt på den "rigtige" kontakt mellem hund og fører, at hunden forstår hvad vi ønsker den skal gøre, og at den selv ønsker at gøre det. Det vil foregå udelukkende ud fra positive indlærings-principper hvor man motivere hvalpen, roser den og i det hele taget gør det til noget sjovt og dejligt for hvalpen f.eks. at komme når man kalder, at den kan sidde pænt, at den kan gå/følge pænt i line, at den kan lægge sig og blive liggende. Det er helt elementere øvelser, men baseret lige nøjagtig på en Schapendoes, som ikke nødvendigvis har samme syn på kommandoer som f.eks. en Rottweiler eller en Fox Terrier.

En anden mulighed kan så blive at vi afholder begynder-kursus i agility, men det er først når hvalpene er 1 år gamle, da det ellers er for hårdt for deres unge knogler at skulle hoppe og springe.

I skal som hvalpekøber altid være meget velkomne til at kontakte os og spørge om alt vedr. hvalpen. Vi har mere end 12 års erfaring med racen og har et bredt netværk af Schapendoes-ejere, så vi kan altid komme med gode råd, såfremt der skulle være et spørgsmål eller et problem som skal løses.

Du kan desuden se billeder og læse om de første 8 uger hvor vi havde
A-kuldet
B-kuldet
C-kuldet
D-kuldet
Kontakt os
gerne og få en snak om muligheden for at få en Schapendoes-hvalp hos os.

Besøg os gerne for at møde vore Schapendoes.
Vi kan evt. gå en tur i området sammen med hundene,
så I kan se hvordan vores Schapendoes opfører sig i fri natur.

Da vi året rundt er meget aktive med vores hunde (agility, lydighed m.m.), er det kun hvert ca. 2. eller 3. år at vi har den tid, vi mener det kræves, for at få et kuld hvalpe. At vi er "nødt til" at få et kuld allerede i 2009, skyldes at det er best for Odie at føde sit første kuld inden hun er ca. 4 år, da hendes krop indtil da er væsentlig mere spænstig og hendes bækken er ikke begyndt at forkalke.
I perioden imellem hvalpe-kuldene laver vi et større stykke forarbejde for at finde en egnet hanhund, for at kunne fremavle de bedst tænkelige hvalpe ud fra vores synspunkt når det gælder sundhed, temperament og udseende.

Vi synes en Schapendoes skal være glad, udadvendt, social, altid klar til at lave noget sammen med sin ejer, men kan slappe af når den får mulighed for det.

Når hvalpene fødes har vi fri fra arbejde således at vi, og hvalpene, får mest muligt ud af de 8 uger de bor hos os. Så har vi både tid til når de kommende Schapendoes-ejere kommer på besøg for at se til deres hvalp, og i det hele taget få socialiseret hvalpene bedst muligt med besøg af forskellige mennesker (både børn og voksne), måske de også får lov at hilse på nogle fremmede hunde som vi ved er glade for hvalpe, og andre oplevelser som udvikler og styrker hvalpenes psyke.

Vi har altid overskud til at hjælpe vores hvalpekøbere med hvad der skulle dukke op af spørgsmål og små-problemer henad vejen.
Det kan være alene-hjemme-problemer, pelspleje, foder, social adfærd m.m.
Vi har efterhånden snart 13 års indgående kendskab til Schapendoes, så vi har altid et godt råd eller vejledning når hvalpekøberne kontakter os, og det er de altid velkomne til når de har fået en DAN de DOES-hvalp.

Hvis det bliver mulighed for det, vil vi tilbyde gratis hvalpe-lydighedstræning såfremt der er nok hvalpekøbere som har mulighed for at tage imod dette tilbud.
Det vil ikke være en træning som erstatter almindelig hvalpe-motivation som både Dansk Kennel Klub og andre lokale hundeklubber arrangerer, for der er det vigtigste at hvalpen socialiseres, dvs. møder andre hvalpe af forskellig race og skal lære at arbejde med sin fører midt mellem de andre.
Vi anbefaler altid at man tilmelder sig et hvalpemotivations-kursus som varer ca. 3 mdr.
Den type træning vi vil tilbyde er en mere målrettet træning, som Lene med sin erfaring med at arbejde med Schapendoes igennem mere end 12 år, kan give de hvalpekøbere som ønsker det. Her vil der blive lagt vægt på den "rigtige" kontakt mellem hund og fører, at hunden forstår hvad vi ønsker den skal gøre, og at den selv ønsker at gøre det. Det vil foregå udelukkende ud fra positive indlærings-principper hvor man motivere hvalpen, roser den og i det hele taget gør det til noget sjovt og dejligt for hvalpen f.eks. at komme når man kalder, at den kan sidde pænt, at den kan gå/følge pænt i line, at den kan lægge sig og blive liggende. Det er helt elementere øvelser, men baseret lige nøjagtig på en Schapendoes, som ikke nødvendigvis har samme syn på kommandoer som f.eks. en Rottweiler eller en Fox Terrier.

En anden mulighed kan så blive at vi afholder begynder-kursus i agility, men det er først når hvalpene er 1 år gamle, da det ellers er for hårdt for deres unge knogler at skulle hoppe og springe.

I 2009 afholder vi kursus i lydighedstræning af Schapendoes. Det er for alle interesserede men vores hvalpekøbere har dog vores største prioritet.

Vi har ligeledes afholdt private hyrdeinstinkt-kurser for vores hvalpekøbere samt enkelte venner og bekendte.

Kennel DAN de DOES sponsoreres af

Det bedste hundefoder vi kan anbefale til aktive Schapendoes!