Den 25. april arrangerede vi en "LP-dag" for medlemmer af Dansk Schapendoes Klub.
Vi havde inviteret to af Danmarks for øjeblikket bedste hundefører indenfor Dansk Kennel Klub, Berit og Charley. Der var 10 pladser og de var hurtig besat og endnu 3 var på venteliste.

Dagen startede kl. 10 hvor der var velkomst UDEN hunde. Så blev hundene hentet ind og skulle ligge ved siden af deres ejere under teori-delen. Ikke mange hunde havde prøvet noget lignende, men efter en lille times tid, var de fortrolige med denne anderledes måde at omgåes andre hunde og mennesker og vi fik ro til gennemgang af de mange emner som deltagerne på forhånd havde mailet til instruktørerne.
Derefter var der praktisk gennemgang af hver enkelt hundeførers problemer. Det foregik ude på træningspladsen hvor en kold vind sørgede for røde kinder hos førerne, så da vi lidt over middag gik ind i teoribygningen for at få varm suppe, og lidt varme under en terrasse-varmer virkede deltagerne tilfredse med 1. del af kurset.
Efter middagspausen genoptog man aktiviterene udendøres hvor man bl.a. lærte at en af de første øvelser man lærer sin hvalp, nemlig hjemkald, stadig kan give et interessant afbræk i den vante træning.
Specielt de to hvalpe som deltog, var særdeles "flyvende".
Dagen blev afsluttet inde, hvor deltagerne efter kaffe og hjemmelavede fastelavnsboller (tak Lone!) fik mulighed for at stille spørgsmål til instruktørerne ang. diverse problemer og træningsmetoder.

Vi synes selv at dagen blev ligeså god og positiv som forventet og folk kørte hjem med mange gode, og til tider nye, måder at træne og forstå deres Schapendoes på.

Vores hunde deltog ikke i dagen, hvilket er første gang nogensinde at de ikke har deltaget i et hunde-arrangement som vi deltog i, men glæden var stor om aftenen, da vi efter oprydningen gav dem resterne fra middagen. Sådan en blanding af nudler, kød- og melboller ligger BARE godt i hundemaver!

Mange hilsner
Lene og Jan