Hvad indebærer det at få en hvalp hos os?

Når vi opfostrer et kuld Schapendoes hvalpe...
vægter vi sundhed, temperament og socialisering.
Uanset om man måske har overvejet at køber en Schapendoes til aktiviteter som f.eks. lydighed, agility, spor, hyrdning, udstilling eller avl, så vil hunden jo i 99% af tiden primært skulle fungere som ganske almindelig velfungerende familiehund.
Det er derfor meget vigtigt for os, at vi kan stå inde for, at vi har gjort alt hvad vi har vi har kunnet for, at vores hvalpe må få et super temperament. 

Hvad leder vi så efter når vi planlægger et kuld hvalpe:

• Fysisk sunde og raske Schapendoes.
Begge forældre er DNA-testet for øjensygdommen PRA, og samtidig øjenlyst for øvrige øjensygdomme. Desuden er vores hunde HD-fotograferet.

• Mentalt sunde og raske Schapendoes.
Dvs. vi vægter et godt temperament som skal være typisk for racen Schapendoes, og forældrene skal gerne have lysten og evnen til at arbejde, da det jo oprindeligt var en brugshunde-race.

• Racetypiske Schapendoes af udseende.
Forældrene skal selvfølgelig have racens kendetegn og udseende i følge FCI-standarden som kan findes på www.schapendoes.dk

Målet med god avl er, at man forbedre eller i det mindste bibeholder racens standard. Derfor er vores hensigt med avl også, at hvalpene gerne skulle få de bedste egenskaber fra deres forældre, og på de punkter hvor den ene af forældre-dyrene har mangler eller mindre ønskelige egenskaber, der håber vi så at den andens gener gerne skulle bidrage med kvaliteter som opvejer disse ikke så "stærke sider".

Vi er medlem af:
Dansk Kennel Klub www.dansk-kennel-klub.dk.
Dansk Schapendoes Klub www.schapendoes.dk.
Og hvalpene sælges naturligvis med en DKK-stambog.

Når vi skal have hvalpe...
kommer de til verden i vores stue, og der vil de også leve deres første 8 uger, før de er parate til at flytte ud til deres nye familier.

I de første 8 uger gør vi alt hvad der er os muligt, for at give hvalpene en god start på tilværelsen, og vi vil være hos dem dag og nat, fra det tidspunkt de får syn og hørelse.
De vil møde fremmede mennesker, både børn og voksne, samt lære at omgås vores 2 katte og vores øvrige hunde, samt stifte bekendtskab med vores bestand af små og store høns. De vil opleve mange lyde som f.eks. støvsuger, køkkenmaskiner, TV/radio samt en speciel DKK lyd-CD med en håndfuld af de lyde som man ved hunde kan blive utryg ved.
Når de bliver store nok, kan vi lukke terrasse-døren op, så de vil få mulighed for at lege på vores store fri-arealer.

Når vi skal sælge en hvalp...
forveventer vi at de interesserede har sat sig grundigt ind i hvad det vil sige at anskaffe sig en hund. Elles kan vi anbefale at læse nogle fornuftige ting på Dansk Kennel Klubs hjemmeside: www.koebhund.dk/guides/foer-du-koeber.
Når vi har sikret os at de mulige hvalpekøbere er forberedte på at få en hvalp i familien, foreslår vi køberne én eller flere hvalpe, som vi mener passer bedst til den nye familie. Det sker ud fra deres ønsker og behov samt de observationer vi har gjort os i det daglige sammen med hvalpene. Måske også ved hjælp af en speciel hvalpetest vi sommetider foretager omkring 7 ugers alderen.

Hvalpe er forskellige...
og i et hvert kuld er der forskellige typer hvalpe f.eks. aktive hvalpe, stille hvalpe, dominante hvalpe, svage hvalpe osv. Hvalpetesten fortæller ikke hvordan hvalpen vil blive som voksen hund, men den giver et fingerpeg om, hvordan hvalpens adfærd er på det tidspunkt, den bliver placeret hos sin nye familie.
Er kombinationen mellem hvalp og familie korrekt, får alle en bedre og nemmere start på deres nye liv sammen. I hvalpetesten ser vi bl.a. på, hvor hvalpen ligger i det sociale hieraki. Nogle familier har behov for en robust, aktiv hvalp med meget gå-på-mod, hvorimod andre har behov for en nem social og tilpasningsvenlig hvalp.
Desuden testes hvalpen for samarbejdesvillighed, reaktion på nye forhold og lyde.

Hvalpen+.
Ud over en Schapendoes hvalp får du bl.a.

• En stambog fra Dansk Kennel Klub. (læs mere på www.dansk-kennel-klub.dk)
• En Dansk Kennel Klub købsaftale.
• En lovpligtig registreringsattest fra Dansk Hunderegister.
• ID-mærkning (Chip på siden af halsen).
• En sundhedsattest fra vores dyrlæge, som også foretager den første vaccination.
• Hvalpen vil have fået en ormekur.
• Et års medlemsskab af Dansk Schapendoes Klub således at køberne får mulighed for at møde andre Schapendoes-ejere.
• En speciel DAN de DOES-hvalpebrochure med gode råd om fodring og pleje af den lille, nye hvalp, m.m.
• En hvalpepakke med foder fra Kingsmoor, som er det foder som vi helt klart kan anbefale, og som hvalpen kender.
• Et kursus i den korrekte pelspleje.

Derudover vil vi, så vidt det er os muligt, være de nye hvalpeejere behjælpelig med at skaffe gode tilbud, på f.eks. bøger, kamme & børster, tæpper, foderskåle, foder m.m. Vi kan anbefale at besøge www.dalumdyrehandel.dk som både på deres hjemmeside, men også i butikken i Odense, har utroligt mange og spændende ting til din nye hvalp.

Hvis der er nok hvalpekøbere
vil vi tilbyde muligheden for gratis hvalpe-lydighedstræning.
Det vil IKKE være en træning som erstatter almindelig hvalpe-motivation som både Dansk Kennel Klub og andre lokale hundeklubber arrangerer, for der er det vigtigste at hvalpen socialiseres, dvs. møder andre hvalpe af forskellig race og skal lære at arbejde med sin fører midt mellem de andre.
Vi anbefaler altid at man tilmelder sig et hvalpemotivations-kursus som varer ca. 3 mdr.
Den type træning vi vil tilbyde er en mere målrettet træning, som Lene med sin erfaring med at arbejde med Schapendoes igennem mere end 20 år, kan give de hvalpekøbere som ønsker det. Her vil der fra starten blive lagt vægt på den "rigtige" kontakt mellem hund og fører, at hunden forstår hvad vi ønsker den skal gøre, og at den selv ønsker at gøre det. Det vil foregå udelukkende ud fra positive indlærings-principper hvor man motivere hvalpen, roser den og i det hele taget gør det til noget sjovt og dejligt for hvalpen f.eks. at komme når man kalder, at den kan sidde pænt, at den kan gå/følge pænt i line, at den kan lægge sig og blive liggende. Det er helt elementære øvelser, men baseret lige nøjagtig på en Schapendoes, som ikke nødvendigvis har samme reaktion på kommandoer som f.eks. en Rottweiler eller en Fox Terrier.

Hvis der er ønsker og behov for det, afholder vi også andre kurser og arrangementer for vores hvalpekøbere. Det kan f.eks. være begynder-kurser i lydigheds-træning af Schapendoes, agility, hyrdeinstinkt-test, deltagelse i juniordag i Schapendoes klubben, udstilling og meget mere.


(Hvad angår agility er det først når hvalpene er 1 år gamle, da det ellers er for hårdt for deres unge knogler at skulle hoppe og springe.)

I er som hvalpekøber af en DAN de DOES-hvalp altid meget velkomne til at kontakte os og spørge om alt vedr. hvalpen og senere den voksne hund. Det kan f.eks. være alene-hjemme-problemer, pelspleje, dårlig mave, godbidder, foder, social adfærd, løbetider m.m. Kontakt os endeligt inden I evt. besøger dyrlæge.
Vi har mere end 20 års erfaring med racen, og har et indgående kendskab til at arbejde med Schapendoes og dermed en særdeles stor erfaring med/indsigt i en Schapendoes' psyke. Desuden har vi et bredt netværk af Schapendoes- og hunde-venner over alt i Danmark og andre europæiske lande, så vi kan altid komme med gode råd, såfremt der skulle være et spørgsmål eller et problem som skal løses.

Læs evt. mere om at købe en hundehvalp på Dansk Kennel Klubs hjemmeside: Før du køber hund.

Kontakt os
Er du interesseret I en hvalp, er du meget velkommen til at kontakte os, og få en snak om muligheden for at få en Schapendoes-hvalp hos os, og stille spørgsmål til vores filosofi bag vores opdræt af schapedoes.

Besøg os gerne og mød vores Schapendoes.
Vi kan evt. gå en tur i området sammen med hundene, så I kan se hvordan vores Schapendoes opfører sig i fri natur.

Da vi året rundt er meget aktive med vores hunde (agility, lydighed m.m.), er det ikke så nødvendigvis hvert år at vi har den tid, vi mener det kræves, for at opdrætte et kuld hvalpe.
I perioden imellem hvalpe-kuldene laver vi et større stykke forarbejde for at finde en egnet hanhund, for at kunne fremavle de bedst tænkelige hvalpe ud fra vores synspunkter og holdninger når det gælder sundhed, temperament og udseende.

Vi synes en Schapendoes skal være glad, fjollet, udadvendt, social, altid klar til at lave noget sammen med sin ejer, men kan slappe af når den får mulighed for det.

Når hvalpene fødes har vi fri fra arbejde således at vi, og hvalpene, får mest muligt ud af de 8 uger de bor hos os. Så har vi både tid til når de kommende Schapendoes-ejere kommer på besøg for at besøge deres hvalp, og i det hele taget få socialiseret hvalpene bedst muligt med besøg af forskellige mennesker (både børn og voksne), måske de også får lov at hilse på nogle fremmede hunde som vi på forhånd ved er glade for hvalpe, og andre oplevelser som udvikler og styrker hvalpenes psyke.Tilbage til forsiden