DAGBOG
for
DAN de DOES D-kuld
Juli
12. Juli: Så kom Dicte's nye familie og hentede hende, som den sidste i kuldet.

Det går over alt forventning med Dusty som nu bor sammen med en 10 år gammel Briard-han oppe i Fredensborg. Da den ældre rødhårede herre så Dusty, begyndte Bastian at overslikke ham, så Dusty til sidste ikke vidste hvad ben han skulle stå på, og når store Bastian er på sin egen længere luftetur har han utrolig travlt med at komme hjem til sin nye lille-bror. Så det tegner også godt for Dusty's nye liv.

Det har som forventet været 2 hektiske måneder, specielt de sidste 4 uger, men modsat forventningerne har vi, som I også har kunnet følge med i, haft store bekymringer lige fra de blev født. Det er derfor dejligt at de første som hentede deres nye Schapendoes hvalp alle har meldt tilbage med ros og glade meldinger om det nye familiemedlem.
En stor tak til alle jer der har hjulpet os og sendt os varme ord og trøst i forbindelse med Daido's hjerteproblem.

Når alle disse triste følelser er kommet på afstand, vil vi tænke fremad på nye aktiviteter med vores 5 Schapendoes. Odie skal til DKK-DM i lydighed og vi håber hun kan nå at bide sig fast i toppen af konkurrencen om at blive Årets LP2 hund i DKK hvor finalen afholdes i Herning i forbindelse med DKKs store udstilling sidst på året. Amie skal til DCH-DM i agility og vi håber at hun også når at kvalificerer sig til DKKs DM i agility. En uges ferie til Vesterhavet engang i efteråret med masser af gåture og hygge med hundene er også planlagt.
På længere sigt er vi så småt begyndt at planlægge Odie's første parring, som forventes at ske midt på sommeren i 2009, hvor vi selvfølgelig vil gentage succeen med hvalpe-dagbogen med historier og billeder men på opfordringer med flere video'er. Mest for de kommende DAN de DOES-hvalpekøbere men også for den store skare af venner og bekendte som dagligt følger med i udviklingen af vores Schapendoes-hvalpe fra fødsel til de er 8 uger gamle.
Sidst på sommeren vil Dansk Schapendoes Klub arrangerer den årlige "Juniordag" hvor vi håber at alle 4 hvalpe fra D-kuldet samt far og mor stiller op til bedømmelse og fremvisning under hyggelige former et sted på Sjælland, men mere om det næste år.

Hvis vi får billeder og historier om DAN de DOES Dicte, DAN de DOES Daisy, DAN de DOES Dusty og DAN de DOES Disco vil de få hver deres side her på hjemmesiden, så andre også kan følge med i deres videre liv.

11. Juli: Efter mere end 8 uger med bekymring for lille Prikke-Rikke og hendes dårlige hjerte, endte det hele i en katastrofe da hendes krop på bare 2 dage pludselig ikke kunne mere.
Vi havde fået en tid til operation på Landbo-højskolen på mandag, og bare 2 og en halv dag før, gav hendes krop op, og vi måtte lade hende aflive da hun lynhurtigt blev meget dårlig.

For bare 2 dage siden var der næsten ingen symptomer og hun var frisk, glad og legede som en af de mest aktive i kuldet, men i går, torsdag, begyndte hun pludselig at trække vejret i hårde stød, der kom pibende lyde når hun trak vejret, hun mistede appetitten og ville ikke lege men prøvede at finde hvile.
Vi fik fat i hjertespecialisten som mente at hendes lille krop allerede havde taget for stor skade til en operation. Han var sikker på, at hun ikke ville overleve weekenden over. Vi kunne se hvordan hun hurtigt fik det værre og værre, og besluttede at nu var tiden inde til at lade hende sove ind.
Hun betød helt utrolig meget for os, og vi havde allerede vænnet os til tanken om at skulle have en ny Schapendoes i vores flok, men sådan skulle det ikke være.


Lille Prikke-Rikke få timer før vi måtte opgive at redde hende.

9. Juli: Så kørte den sidste af drengene, og vi har kun Prikke-Rikke og Dicte tilbage. Der er underligt stille i huset og specielt i hvalpegården. Der er ikke nogen til at forstyrre de to tøser når de hviler sig, så der er ikke megen aktivitet.

Vi har fået tilbagemelding fra både Daisy's og Disco's nye familier. Det går som håbet, og de trives begge. Sjovt nok er der katte i begges nye hjem, men det har ikke givet nogen form for problemer. Kattene er lidt nysgerrige men bryder sig vist ikke om det nye familie-medlem, så de ignorerer bare hvalpen. Ellers sover de begge roligt om natten, og har allerede udforsket deres nye verden som det ser ud til at de begge synes om.

Desværre er Daido ved at vise de symptomer på hendes hjerteproblemer, som lægerne har undret sig over at hun netop ikke viste for lang tid siden. Nu hiver hun efter vejret, hendes vejrtrækning er hvæsende, hun hviler meget og når hun gør det, trækker hun vejert dybt og hårdt som om hun er forpustet. Det er ikke den Prikke-Rikke vi har kendt i 8 uger. Vi håber hun holder ud til på mandag, og at hun ikke bliver så svag at det kan give problemer med operationen.

Vi er i kontakt med flere Schapendoes-opdrættere/-ejere som har været, og er i samme situation som os. Nogle helt fra Holland og Luxembourg. Det er rigtig dejligt at høre, at vi ikke er de eneste som er parate til at ofre det det koster af tid, bekymringer og penge for at give en af vores hvalpe et normalt liv, og at nogen tør tale åbent om sundhedsproblemer i deres opdræt. Vi modtager deres erfaringer og trøstende ord, og omvendt. Det kan vi alle lære noget af, og måske undgå nogle unødige bekymringer. Der er altid nogen som har det værre end én selv. Vi sætter stor pris på denne kontakt og åbenhed på tværs af landegrænserne.


I morges fik de 3 sidste en gang hvalpepiller og lidt A38.

Så kørte Dusty til Nordsjælland.
8. Juli: Jeg troede at vi havde vænnet os til tanken om at de første to hvalpe skulle hentes idag, men nej... – Det er lige så hårdt som de andre gange vi har haft hvalpe.
De 8 uger er gået så utrolig hurtigt, og jeg føler simpelthen ikke at jeg har nået at være sammen med hvalpene nok tid. Vi har stadig Dusty, Dicte og Daido, men man bliver så trist når man sætter sig hen og kigger på de sidste 3 hvalpe. Vi er sikre på at vi har fundet rigtig gode hjem til alle hvalpene, og selvfølgelig skal det nok gå godt, men det er jo ligesom "vores" hvalpe, så det er bare så underligt at skulle give dem væk :o(
Vi håber at de nye DAN de DOES-hvalpeejere vil holde kontakten ved lige fremover. Bare en mail eller et billede i ny og næ, så kan jeg sætte billederne her på hjemmesiden så de andre hvalpe-ejere kan følge med i hvordan det går kuldsøskende til deres hvalp.

Prikke-Rikke skal indlægges på Landbo-højskolen på Fredriksberg, på mandag. Det bliver en lang tur og der er ingen garanti for en lykkelig slutning på den historie. Hun skal være der i et par dage, hvor vi garanteret ikke har det godt, men vil vente spændt på at telefonen vil ringe med godt nyt. Daido er en rigtig lille fighter, og skal nu have vanddrivende tabletter for at aflaste hendes hjerte. Så må vi håbe at hendes store hjerte ikke tager livet af hende.


Fille forbarmede sig over sin lille familie, og gav dem mælk en sidste gang her til morgen, selvom hun ikke har gjort det i de sidste par dage.

Her bliver Daisy bortført til Fyn.

Her bliver Disco bortført til Brønshøj.

Der er en lidt trist stemning her i huset...
July
12th of July: As the last of the litter, Dicte left for her new home today.
11th of July: After more than 8 weeks in which Daido did not have much symptoms of her heart failure, her body suddenly could not work any more and we had to let her put to sleep only 2 and a half day before the planned surgery that might have saved her life.

3 days ago she was the puppy we knew with lots of energy, unbeliveable happy to see us and full of appetite for life, but yesterday she suddenly had big problems by breathing, lost appetite, did not wants to play, her tail was hanging and she wanted to rest.Today it was even more hard to watch her, and after a conversation with the heart specialist who was sure that her body was not able to survive the weekend, we had to say good bye to her.

We are missing her very much, and was allready planing the new life with 6 Schapendoes in our flock, but it did not end up that way.

9th of July: Today the last of the boyz left for his new home. It is very silent in the house and no one to bother the two left-over girls when they rest.

Both Daisy and Disco are doing well at their new homes. They sleep at night, don't fight the cats that allready are living at their new homes, and seems like they like their new life.

Unfortunately Daido is showing some of the symptoms of her heart problem, that the vets were surprised that she did not have earlier. She has problems by breathing, is resting a lot and shows other signs of weakness. We hope she will manage to stay okay until Monday, and that she will not be so weak that it will give problems by the surgery.

We are in contact with other Schapendoes breeders and -owners who have been or is in the same situation as us. Some even from Holland and Luxembourg. It is very nice to hear that there are other people who also has decided to offer what it takes to give one of their puppies a normal life. It is also great that somebody speaks open about the problem in their breeding, and by exchanging information, we can comfort each other and maybe help some not to worry too much, because there is allways somebody who is in a worse situation than you.
We are very happy about this contact across the borders.

9. uge