DAGBOG
for
DAN de DOES D-kuld
8. uge 8th week: CLICK HERE
Juni
30. Juni: Hvalpene fik besøg af en fremmed hvalp. Det var en Border Terrier på ca. 3 mdr. som hedder Bosse. Bosse var godt nok en mærkelig ting som lige pludselig dumpede ned til vores hvalpe, så der blev forsigtig hilst pænt og han blev grundig undersøgt før de begyndte at lege.
Da vi skulle på en mindre køretur fik hvalpene også for første gang stiftet bekendtskab med en bil indefra. De var ikke helt tilfredse men den store hylekonceret blev vi heldigvis sparet for. Nu er det ikke så nyt mere, når de skal køres til dyrlægen på torsdag for at få et sundhedstjek og deres 1. vaccinationer.

Det var da en underlig kort pels du har makker, og hvorfor er du så tynd, og hvorfor har du så kort en snude, og hvorfor lugter du så anderledes?????

BUUUUUH du er ikke en rigtig Schapendoes!

Lidt senere var det Bosse som fik overtagt, og så kunne Schapendoes hvalpene ikke følge den noget ældre og meget hurtigere Border Terrier, når de begyndte at løbe om kap.

Mor og tante Odie var i det store bur, mens hvalpene fik æren af at være i det lille transportbur i bag.

Det gik fint nok.
29. Juni: I dag skulle kuldet så ID-mærkes. Det foregår ved at en elektronisk chip skydes ind under huden på venstre side af halsen ved hjælp af en kanyle. Det er fra mit synspunkt mindre smertefuldt og specielt hurtigere end når man før benyttede tatovering, men alligevel er det noget af en oplevelse for de fleste hvalpe.
Vores gode veninde, træningskammerat og opdrætter af vores to første Schapendoes; Solveig, er DKK-tatovør og fik æren af at komme forbi og ordne denne formalitet. Samtidig når de alligevel var oppe på trimmebordet kiggede hun dem efter for om hannerne allerede måske havde fået deres testikler helt ned, at de havde korrekt bid, at halen var lang nok m.m. Hun synes at kuldet ser fornuftigt ud og snart var de alle chip'et.

Skal jeg virkelig stikkes?

Et fint bid hvor der er lidt luft fra overmund ind til undermund

Efter at have fået dryppet et par dråber desinficerende vædske på nakkeskindet, stikkes kanylen ind under skindet, og chip'en skydes ind.
Vupti! og så det er overstået!
27. Juni: Små banditter!


26. Juni: 5 håndfulde Kingsmoor hvalpe-piller er hvad de får 3 gange om dagen + at når Fille har spist hopper hun straks ind til hvalpene for så må de godt få en tår mælk, men ellers tillader hun ikke at de prøver at hægte sig fast under maven. Det respekterer de faktisk også pænt, da de jo er mætte det meste af tiden, så når Fille kommer ud på terrassen for at ligge og nyde solen sammen med hvalpene, ligger de sig pænt rundt om hende, eller lege med hende uden at prøve at die.
I dag skal de udvide deres verden yderligere. Vi bærer dem ned på den store LP-træningsbane, hvor de rigtig kan få lov at løbe, hoppe og springe. Så får de deres mor og legetante Odie med.
Appropos Kingsmoor så er der kommet nyt billede og tekst inde på Kingsmoors hjemmeside fra Varde da Lene og Odie var til LP-konkurrence.

Det er sjovt, det mætter og og så bliver de så dejligt trætte når de søger efter mad. I dag vil jeg gøre det ekstra svært, og smide foderet ud på græsset.


Det ser nemt ud, men det er utrolig svært at tage portræt-skud af hvalpene. 2 sek. senere sprang hun op og bed i linsen.
25. Juni: Utroligt hvor mange affaldsstoffer der skal ud af sådan 5 små hvalpe i løbet af en nat!!! Da vi stod op her til morgen var der lort i hele den ende af hvalpegården hvor de løber han for at tage i mod os i det ene hjørne og lågen hvor de forventer at blive lukket ud på terrassen, så efter at have trampet godt og grundigt rundt i det brune, ildelugtende stads da de sagde godmorgen fortsatte de i en stor, vild dynge hen for at blive lukket ud. Da de så var ude i det friske og kolde morgenvejr, kunne vi så begynder at samle aviser ind (igen).
Godt vi kun har 5 hvalpe!
De får nu ikke mere deres Kingsmoor hvalpe-piller opblødt i vand, men strøet ud over terrassen, og det er noget der kan holde dem beskæftiget i et stykke tid.
De har også fået nogle af pillerne i en "aktiverings-bold" hvor de skal rulle den rundt for at en åbning hælder piller ud. Det tog nok 2 min. før den første hvalp havde fundet ud af det.

Mor forsøger ubemærket at bortfører en af hvalpens tyggeting. – Det lykkedes ikke så godt...

Der er kamp om de gode pladser i skyggen, specielt de pladser der er helt oppe ad mor.

Det ser ud som om Fille kan lide at have hvalpe.

Dav!

Aktiveringsbolden har også nogle skønne gummi-dupper som man kan bruge til at gnave i.
24. Juni: Fødselsdag igen. Nu foregår deres bevægelser rimeligt velovervejede, og løb er deres foretrukne gangart. Nogle gange overvurderer de dog stadig deres kræfter og afstanden, så ofte går de i stå inden de når målet.
Odie og Fille er et par herlige legetanter og hvalpene er nu blevet så fortrolige med de store hundes lidt voldsomme bevægelser og Odie's knurren under leg, så nu tør hvalpene også at angribe de gamle. Specielt går det ud over Fille's hale og øre.
Forleden var nogle af de kommende hvalpekøbere på besøg. Vi er nu efterhånden rimeligt sikre på hvem der skal have hvilken hvalp og de fik udpeget den foreløbige Dicte. Der blev også tid til et hurtigt kursus i hvordan man tjekker og holder pels, kløer, øjne, ører og tænder på en Schapendoes. Nok svært at huske når de står og skal bruge det for alvor om ca. 8-10 mdr. tid, men i den hvalpe-brochure som køberne får med, den dag de henter deres nye hvalp, står det hele og vi vil hellere end gerne at køberne kontakter os efter at de har fået hvalpen, så mon ikke alle finder ud af pels og anden soignering i løbet af det første års tid. Det er jo noget som skal gøre mange år fremover, og både teknik og de rette redskaber er vigtige at lære med det samme.
Forsøgs-hunden blev Fille som synes det var dejligt med så meget opmærksomhed, og bagefter kunne vi vise tænder på Heeven som dagen efter skulle til "tandlæge" da hun havde revnet en kindtand som derefter var begyndt at rådne. Dyrlægen valgte som forventet at fjerne tanden, og Heeven er ikke nogen pivski' så 15 min. senere kom hun logrende ind til os som stod og ventede på hende. Samme aften knasede hun lystigt sit Kingsmoor foder i sig, så det er ikke lige som os der må tage en sygedag hvis vi får trukket en kindtand ud...
June
30th June: They met a foreign dog for the first time. A Border Terrier puppy called Bosse was allowed to play with our puppies. Later on they were put inside a car for the first time. Just for a small ride so that they can get used to that as well.
29th June: Today was the time for ID marking. We have decieded to let them be chip'ed and it was done in no time.
24th June: Once more they have birthday. Now their movements are more acurate and what they decide to run to, often succed. Okay, several times they are to optimistic concerning distance and power, so sometimes they only reach half the way and have to take at break.
We are pretty sure who is going to have which puppy, and we had a visit of a couple who is going to have Dicte. At the same time they got a quick info how to treat the fur, the ears, the eyes, the clows and the teeths. It was only a quick tour, but in the brochure we give our puppy buyers there will be more info.

7. uge