DAGBOG
for
DAN de DOES D-kuld
7. uge 7th week: CLICK HERE
Juni
22. Juni: De er ganske umulige at holde indendøres. I dag kom der en del byger men det var ganske lunt, så da de havde stået og beklaget sig ved lågen i 5 minutter, besluttede vi os for at lukke dem ud og fodre dem på terrassen, hvilket vakte stor jubel blandt de små.

I enden af den indhegning vi har lavet i haven står resterne af en flagstang og omkring den et lille krat. Kan I se noget titte frem fra buskadset?

Jo, det er såmænd Fille som leger gemme med sit afkom.

En bamse kan bruges til andet end at lege med, den er f.eks. god til at sove på. Her kan hele to hvalpe benytte denne form for madras.
21. Juni: Så har jeg ferie resten af den korte tid vi har tilbage, hvor vi har hvalpene.
Der er ikke så meget at fortælle andet end at det BARE ER SKØNT at have 5 så tilfredse, sociale og glade hvalpe, og samtidig har så god en mor i Fille og en herlig legetante i Odie.
Der er kommet et rimelig fast mønster i hvalpenes liv. Når vi vågner skal der bogstavelig talt muges ud og der skal rene aviser i hvalpegården. Så får de mad, som nu består af Kingsmoor hvalpepiller som har stået i vand i køleskabet natten over. Det blandes med et par spiseskefulde A38, varmes 45 sek. i microbølgeovnen og så gufles der bare i 5-10 minutter, hvorefter der skal noget ud når noget kommer ind. Når der så igen er skiftet grisede aviser med rene, leger de lidt hvorefter de ca. 15 min. senere lægger sig til at sove. Næste gang de vågner lukker vi dem ud i indhegningen på terrassen hvor både Fille og Odie så hygger sig med dem. Når de lægger sig til at sove rundt omkring i buskene, bærer vi dem ind i hvalpegården hvor de kan sove 1 til 2 timer igen. Og så gentager det hele sig resten af dagen kun afbrudt af forskellige besøgende gæster som jo er meget vigtig for hvalpene så de vænner sig til andre end bare os.

Dejligt med en solid snor når gummerne kløer.

Samtidig kan man jo ligeså godt få lidt sol på maven.

En hvalpe tigger forsigtigt Odie om at lege.

For ellers kan man jo altid overfalde en af sine søskende.

Odie synes de små er herlige legekammerater, og her spiser hun så et stykke hvalpe-arm.

Klar til angreb!

Der er vild kamp og der pibes, snerres og hyles når de slås.

Det er anderledes stille når de leger med Odie, for når Odie får overtaget overgiver hvalpene sig med det samme og strækker poterne i vejret.

Amie gider ikke hvalpe, men en gang i mellem skal hun bare lige hen og se om de er blevet mere interessante end sidst hun hilste på dem.

Hele 3 hvalpe angriber Odie.
18. Juni: Jeg fortalte tidligere om, at når Fille fik en tyggepind eller anden større godbid, så sprang hun ind i til hvalpene men vidste ikke rigtigt hvad hun havde gang i. Hendes seneste updukkede instinkt er, at når hun har spist så siger hendes biologiske ur, at hvalpene nu er så store, at de skal lære at spise selv (det har de jo gjort i et par uger, men det ved naturen ikke), så Fille springer ind til hvalpen, hopper op i den gode gamle hvalpekasse og kaster sin egen hårdt tiltrængte mad op til hvalpene. De kaster sig glædeligt over den varme mad, mens Fille sidder og kigge på.
Det er svært at være mor...
Mistede idag desværre en af vores hvalpekøbere, som alligevel ikke havde mulighed for at hente den lille tæve når den bliver 8 uger. Den ender nok med at vi "bliver nødt til" selv at beholde vores begges lille super-yndling :o)

Nu vil vi ikke nøjes med at være i hvalpegården.

Er jeg sød eller hva'?

Fille leger vældigt med sine hvalpe når de er ude på terrassen, men tillader absolut ikke nogle af de andre at komme med i legen.
17. Juni: Nu tæller vi faktisk ikke mere i uger, men i måneder! Hvalpene blev i dag 1 måned gamle, og det er ikke småting der er sket på den måned. De kommer nu når man kalder, de logre når de ser os, de er ved at finde ud af hvem der er stærkest, de kan selv spise 3 gange om dagen men vil hellere have mors mælk, og så kan de brokke sig når de ikke får deres vilje, f.eks. når de vil ud af lågen for at komme i haven men når det styrtregner får de ikke lov, og så skal jeg love for at de bliver sure!

Igen et eksempel på at en Schapendoes bare skal have et eller andet under hovet når de hviler sig.

Nu får de mad i 2 skåle, for når de to hanner først stikker hovederne i skålen er der ikke meget plads til tøserne.

Kan man andet en kramme sådan en lille hvalp?
June
21th June: Now I have vaccation the rest of the short periode we have the puppies here at home, and I can only say one thing, it is such a pleasure to have this litter of social, satisfied and happy puppies and at the same time to have a good mother like Fille and a great playmate in Odie.
18th June: Last instinct that has come to surface, is that when Fille has eaten her food (and she needs it very much) she jumps into the puppy yard, up in the puppy box and wommit all her good food to the puppies.
It is hard beeing a mother...

Unfortunately we lost one of the puppy buyers today. They were not able to take the female back home when they are 8 weeks old. In the end we might "have to" keep the super favorit bitch of both of us :o)

17th June: Now we are not counting weeks but month. Today they went 1 month old and what a month. Now they come when you call, they wag their tails when you talk to them, they are trying to find out which is the strongest in the familiy, they eat 3 times a day, and if they don't get what they want they are complaining loudly, like when it is raining outside and they just want to get out in the garden to play, then they realy get pissed!

6. uge