DAGBOG
for
DAN de DOES D-kuld
6. uge 6th week: CLICK HERE
Juni
15. Juni: Vejret var ikke det bedste (hvilket desværre også kan ses af billedernes kvaliltet) men hvalpene havde jo forleden lært, at lågen i hjørnet førte ud til haven, så nu var de parate til udfordringen, og da de endelig var kommet ud var de ikke til at stoppe, og det var mor-Fille for den sags skyld absolut heller ikke.
Aldrig har vi haft en mor som var så glad for at lege med sine hvalpe, på trods af at hvalpene stadig er rimeligt små og usikre på benene, kastede Fille sig på jorden foran sine små hvalpe og logrede vildt med halen, snappede lidt til de små og rullede om på ryggen med et stort grin om munden. Jo, Fille er glad for sine små sønner og døtre!

Hva' så unger – er I klar til leg?

Prik kommer "stormende" på sine små lave ben.

Et lille kys fra mor.

Se børn, jeg er lige så lille og fjollet som jer, jeg har bare større tænder og patter.

Hva' prøver du at sige til mor?

– Og så ruller vi lidt igen.

Hov, der havnede en hvalp oppe på mors mave.
Bedre sent end aldrig... Her er så video fra den første dag de fik lov at besøge haven.
14. Juni: Som I nok har læst, så er moderrollen en opgave som Fille går meget op i. Sidste nye er, når de "gamle" hunde får en tyggepind, så hopper Fille ind til hvalpene (som tror der skal fodres) men Fille er helt frustreret fordi hendes instinkter siger at hun skal give tyggepinden til sine hvalpe men hendes mave og hjerne siger at hun har MEGET lyst til at spise den selv. Derfor bøvler hun pibende rundt med hvalpene hængende efter, og under, sig, mens hun har tyggepinden i munden.
Til sidste lægger hun sig ned, men holder hovedet højt for hun kan altså ikke nænne at give sin dyrbare tyggepind fra sig.
Det er bare ikke nemt af være en naturlig mor, men også en MEGET sulten mor.

Skal – skal ikke give sin tyggepind til hvalpene...?
13. Juni: Vi har i dag lavet en stor og flot indhegnet del af haven i forbindelse med terrassedøren og en låge i hvalpegården, hvor hvalpene nu har mulighed for selv at kravle ud i det fri.
Det var dog lidt for tidligt til at det kan kaldes en ubetinget succes. Klonen var meget tæt på at komme helt ud, men fortrød. Tilgengæld blev de sure, specielt Lynet, da vi igen lukkede for terrassedøren. Så stod han og gnavede tremmer mens han højlydt protesterede og sin indespærring. Vi giver dem budet en anden dag hvor vejret er godt.
Kort tid efter kom et par på besøg som om få uger skal have Dicte med hjem, men da var hvalpene temmelig trætte og søvnige efter det hårde strabadser, så det var ikke de helt store ballademagere vi er vandt til. De kommer så igen næste weekend hvor hvalpene helt sikkert har forandret sig til at kunne holde til lidt flere oplevelser uden at de bliver så trætte.

Det gælder om at holde tungen lige i munden når man skal ud og opleve den store verden.

Klonen møvre sig helt ud i kanten af tæppet.

Og var endda helt nede og kysse jorden, men fortrød.

Så var det ligegodt bedre at tage en tår mælk og en lur hos mor som syntes at det var usandsynlig groft at forsøge at lokke hendes små børn ud i den store verden.
12. Juni: Idag trængte det til en gang "udmugning" i hvalpeafdelingen. De lå tilfældigvis alle inde i hvalpekassen og sov så sødt, så jeg listede ind og lukkede lågen ind til kassen, men så vågnede de og ville bare ud med det samme. De begyndte at pibe og hyle mens de forsøgte at kravle over kanten. Jeg var i fuld gang med at samle aviserne pænt sammen så de var nemme at transporterer væk, men Fille blev dybt ulykkelig over hvalpenes hylekor så hun sprang ind og forsøgte forgæves at trøste dem. Så måtte jeg speede tempoet op og begyndte at skrabe flere aviser adgangen i store bunker og alligevel tog det næsten 15 min. hvor der bare blev hylet. Så skulle der fejes, og vaskes gulv førend jeg lagde nye aviser på gulvet. Så kunne Amie heller ikke holde hyleriet ud men ville ind og tjekke at de havde det godt, men det gjorde bare Fille endnu mere ulykkelig for hun brød sig afgjort ikke om at en anden hund undersøgte hendes hvalpe. Ud med Amie – som ikke var tilfreds med at blive smidt ud. Så lukkede jeg fordøren ned til hvalpekassen og ud myldrede de 5 halv-store hvalpe ud, men kun Klonen og Prik ville lege – de andre var så trætte af deres hyleri at de lagde sig til at sove med det samme.
Næste gang tror jeg at jeg venter til Lene er hjemme for så tager det vel det halve tid...

HALLO – hvem har låst vores fordør, og hvor er moar????

JEG VIL ALTSÅ UUUUUUUUUUUD!

Puha... En kæmpe stak beskidte aviser, en fejebakke fuld af støv, smågrus og nullermænd og 2 beskidte tæpper.
11. Juni: Stakkels Fille. Hun er snart skind & ben, og har nu så fremtrædende en ryg at man næsten kan skære sig på den. Hun har også tabt en del pels. Før fik hun et krus foder morgen og aften, nu får hun 2 krus foder 3 gange om dagen, hvor 1/3 er hvalpefoder og alligevel ryger det lige igennem hendes krop og med mælken ned i de forslugne unger. Vi giver hvalpene baby-vælling men det er ikke nemt når Fille ligger sig ind i kassen og siger: "Kom mine små – så er der mad!"– Mors mad er trods alt bedre end mine kokkerier.

Nogen er på slankekur, nogen er på fedekur, en er på senior-foder og en spiser bare ikke så meget.

Fille venter på at de små skal blive færdige med deres mad så hun kan komme ind og slikke skålen ren.

En såkaldt "hvalpestjerne". Vores består kun af 5 arme.

Prik fandt ud af at det var hyggeligt at sove inde i et bildæk.
10. Juni: Så blev det igen fødselsdag, og de er nu 4 uger gamle. De er begyndt at bide i tremmerne så endten vil de udvide deres verden og have lov til at komme ud i stuen, ellers også kløer gummerne nu hvor alle tænderne vil frem.
I fødseldagsgave vil jeg finde 2 bildæk frem, og hænge en lang elastik op i loftet hvor der nederst bliver fastgjort en klud så de får noget mere at lege med.

Denne ide med en dagbog over hvalpenes liv i de 8 uger vi har dem, har fået en fast flok af læsere, selvfølgelig primært de familier som allerede har fået reserveret en hvalp, men også en del venner og bekendte, og så nogle udlændinge. Her er det sjovt at se at vi har faste læsere i Frankrig, Østrig, Tyskland, Holland, Sverige, England, Syd Korea, Schweitz, Norge, Finland, Belgien, Australien m.fl.
En stor hilsen jer alle, og I skal være velkomne til at skrive en hilsen i gæstebogen.


Sød eller hva'?

Det er det jeg vil kalde en lille tissetrold...

Og ih hvor det lettede.


ANGRIB!!!!

Prøver du at gå bag ryggen på mig?

Ka' du så komme ned din lede kanin.

Hovsa, bruger du blitz!!!!!

Hmmm, gad vide om dækmønstret overholder de gældende regler?

Odie vil så gerne ind og lege vilde lege med de små hvalpe, men...

...straks kommer mutter hen og beder Odie forsvinde.

Gaaaaaab.......!

Så har man det bare godt!
June
15th June: Today the puppies were ready for playing outside ind the garden, and so was Fille who realy enjoys her new, small best friends.
Better late than never... Here is the video of the day where the puppies went to the garden for the first time.
13th June: We have now made a nice big fench in the garden which is attached to the puppy yard and a door to the garden, so they had the uppertunity to crawl outside, but they did not dare. The Clone almost did, but regret and went inside to mummy who was laying waiting for them in the puppy box.
12th June: Today I decided to clean up in the puppy yard, but when I locked the door to the puppy box where they all were asleep, they woke up and started the most terrible noise and tried to climp out of the box. After 20 min I opend up the door and out they tumbled, but only the Clone and Prik was happy to be able to play, the rest were so tiered of trying to escape that they fell asleep at once.
11th June: Poor Fille, she is now almost skin & bones, have lost a lot of fur, and her back is so sharp that you can almost cut your hand if you are touching her. Before she got one big cup of food every morning and every night, but now she gets 2 big cups 3 times a day and 1/3 part of the food is puppy food. Still she looks miserable, but the puppies looks fine, because they get all the good stuff from their mother food down with the milk. We give the puppies food but it can't compete with the milk of mum...
10th June: Today the litter are 4 weeks old. For birthday presents I will bring them 2 car tyres and fasten a long rubber band in the ceiling and attach a cloth in the end, so that they have something more to play with.

This idea of writing a diary of the first 8 weeks of the puppies life, has got a lot of regular readers, first of all those families who allready has reserved a puppy, but allso a lot of relatives and friends, and foreigners. It is fun to see that we have regular readers, most from France then Austria, Germany, Holland, Sweden, England, South Korea, Switzerland, Norway, Finland, Belgium, Australia and more.
A greating to you all and you are all welcome to write a greating in our guestbook.

5. uge