DAGBOG
for
DAN de DOES D-kuld

4. uge

5. uge 5th week: CLICK HERE
Juni
9. Juni: I morgen bliver de allerede 4 uger gamle og dermed halvt i gennem deres tid hos os. I løbet af den forløbne uge er de gået fra små skabninger uden særlige personlige kendetegn bortset fra udseende, til hunde-hvalpe med både forskellige personligheder og rimeligt styr på deres bevægelser og lyde. Selvom vi holder af dem alle, så kan det jo ikke undgåes at vi får hver vores favorit. Hvem det er, får I ikke at vide før efter de har forladt os.
I denne uge er det mig (Jan) som har "selvbetalt barsels-orlov" og Lene mødte kl. 7.
Da hendes vækkeur ringede kl. 6, måtte jeg også springe op og skynde mig ned til hvalpegården, for når hvalpene hører os komme ned ad trapperne myldre de nu igennem nattens tisse-pytter og det der er værre. Så gælder det om (midt mellem de utroligt glade og logrende hvalpe som klatre op ad ens sko, ben og arme) at undgå at de træder i mere, at få fjernet de værste aviser og samtidig få lagt nye aviser oven på tisse-pytterne.
Når det så er gjort, og dagens første svedperler har vist sig på panden, kan man sætte sig ned mellem de små kræ, og sige ordenlig godmorgen. De er helt oppe og køre på sådan et tidspunkt og de slås og leger med alt der er i nærheden. – Er der noget skønnere?
Fille kan ikke holde alle de lyde ude når de slås, og hopper ind i hvalpegården og så går det hele først amok. De hager sig fast under Fille mens hun forsøger at tjekke om de er rene og pæne, og desperat forsøger hun at komme ind i hvalpekassen hvor hun stadig synes bedst om at amme. Utroligt, de er nu snart 4 uger, og Fille har endnu ikke knurret af dem en eneste gang, og det på trods af at de både har sylespidse tænder og skarpe kløer som helt sikkert gør ondt på Fille når de forsøger at få noget at spise. Fille er afgjort en god mor.
Så falder der ro over dem, og én efter én vakler de bøvsende og gylpende ud af hvalpekassen for at tisse en tår ude på aviserne og finde sig en plads hvor de kan får en tiltrængt lur.
Et par timer senere vågner de så småt igen, og jeg får travlt med at lave noget mad til dem. I dag fik jeg lavet en god morgenmads-blanding til dem og alt blev spist op – til Fille's store fortrydelse. Hun stod pibende udenfor gården mens de spiste og fik først lov at komme ind da de var færdige.
Den eneste som ikke kunne koncentrerer sig var den sidst fødte pige. Hun vil gerne hvis vi giver hende vællingen på en finger, men kan ikke rigtig tage sig sammen til at spise af skålen. Så vimser hun pibende rundt om de andre og ved ikke rigtig hvad hun har gang i. Prik var meget forsigtig men blev trods alt ved med at spise. Førstfødte han åd selvfølgelig det halve skålen uden stop, og tog sig så en kort pause, men kom tilbage og fortsatte. Lynet stod med fødderne plantet i madskålen fra den blev sat ned og til der ikke var mere. Han spiste ikke så glubbende som førstfødte men arbejdede sig stille og roligt igennem sin femtedel af skålen. Klonen ville gerne, men lige som sin mor, så er hun ikke til slagsmål alt og alt det skubben og masen omkring skålen, så hun skal lige hjælpes lidt til at få en plads.

Åt er jo blevet meget interesseret i hvalpene og pivsede da Fille var der inde for at slikke resterne af hvalpenes morgenmåltid i sig. Da det blev for meget for Fille knurrede hun kort men meget dybt og kiggede Åt lige i øjnene. Det var Åt da lige glad med så jeg måtte bede hende gå lidt væk så familien kunne være lidt i fred.
Da Fille var hoppet udenfor i gården for at hvile sig i skyggen, fik Åt lov til at komme ind og hun var totalt pjattet. På det tidspunkt var hvalpene ved at falde i søvn, så der var ikke ret meget liv hvilket Åt var utilfreds med så hun hoppede vildt rundt og dappede dem forsigtigt i hovedet. Jeg er (næsten) helt sikker på at hun bliver en sjov lege-tante når de kommer ud i haven om en uge eller to.

(Åt er Odie's kælenavn når hun er lidt slem... :o)


Det er lidt svært at lege når man har en sovende søster liggende oven på sig.

Nej, det er ikke en apporterende jagthund, men Lynet som stolt løfter det afrevne bamseben som han lige har erobret fra sin bror.
8. Juni:

Video'en viser en af de først dag i uge 4 hvor hvalpene blev lukket fra hvalpekassen og ud i hvalpegården, samt 2 af deres først måltider.
7. Juni: Utroligt så stærkt det går. I forgårs kom de ud i hvalpegården for første gang. I går legede de lidt ude i gården men kravlede ind i kassen igen for at sove, og i dag myldrer de bare rundt i hele gården.
De har nu efterhånden så godt styr på motorikken og viser mange rigtige hunde-signaler, så man kan bruge timer på at studerer dem.
De er også nu i stand til at spise rigtig mad af en skål, specielt er de to drenge ikke til at styre når de først får dyppet snuden i vællingen.

En stor positiv overraskelse sket her til morgen, da vi var inde i hvalpegården og gøre rent efter nattens tisse- og klatte-r og lægge rene aviser på gulvet. Pludselig var Odie hoppet ind mellem hvalpene. Indtil nu har hun kun fået lov at hilse på hvalpene når der var ro på og de f.eks. lå og sov, men nu var der leg og ballade i hele gården. For første gang så vi Odie logre da en hvalp forsigtigt nærmede sig den, for ham, fremmede voksne hund, og Odie lagde sig helt fladt ned på gulvet som er den mest naturlige adfærd for en voksen hund over for en hvalpe. Så kommer hun ned i hvalpens højde og viser at hun ikke er stor og truende. Det havde effekt med det samme, da hvalpen møvre sig helt hen og tager kontakt til Odie. Odie var straks klar til vild leg men det må hun vente et par uger med inden hvapene er i stand til det.

Jubiii!!! Torskerogn, mælkeerstatning og A38 – jummi!

Helt pænt har de endnu ikke lært at spise.

Så er skålen ved at være tom, og hvalpene trækker sig mætte tilbage til lidt hygge-leg.

Klonen skal lige se om de andre har glemt at slikke skålen helt ren.

Så får mor Fille lov at komme ind og slikke skålen, og straks benytter Prik sig af situationen og hægter sig fast i en dievorte (eller også er det fordi hun leger støtte og vil hjælpe sin mor med at holde de tunge patter oppe).

Det er bare SÅ svært at ramme et øre der klør.

Besøg af far Josh's ejer og datter/veninde.
Her hilses der pænt goda' med en pote.

Jammen, hun er da kær!

Hva' vil du sige til en på hovedet?

Det synes jeg ikke er sjovt, prøv selv hvordan det føles!

Odie sneg sig ind og hilste pænt på "Førstfødte han" som gør sig meget lille og underdanig over for den fremmede voksne hund.

Da Odie lægger sig ned i hans højde, får han straks mere selvtillid og tager kontakt med Odie.
5. Juni: Så blev de for første gang lukket ud af hvalpekassen. Lågen blev lagt ned og de kunne tumle ud i en helt ny verden – og hold op der var gang i de små.
Fille nød det også, for hun kunne ligge på madrassen og hvile sig mens de små fik mad. Hvalpekassen var blevet for lille til 5 tumlinger som kæmper for de bedste mælkeforsyninger.

Tør jeg gå ud i den store verden uden for hvalpekassen?

Fille nød at kunne hvile sig udstrakt mens de dier.

Sover du?
3. Juni: Deres først måltid rigtig mad. Det var nemt med en blanding af A38, opblødte hvalpefoder-piller og hvalpemælks-erstatning. De skulle lige smage lidt på en finger, og så kastede de sig straks over lækkerierne.

Den mindste tæve faldt i søvn efter at have spist.
June
9th June: Now it is real fun having puppies but also a lot of work, especially in the morning when we wake up and want to say good morning to the little friends, and they just run through all the things they have done on the newspapers during the night. Quickly we have to remove the dirty papers and lay down some clean, before they are full of this and that. After that we have time to sit down and enjoy the happy puppies who are climbing all over us with wagging tails.
8th June: The vidoes are showing one of the first days in week 4 where the puppies where let out from the puppy box to the puppy yard, and 2 of their first meals.
7th June: It is quit unbeliveable how fast they are growing and developing. 2 days ago the entered the puppy yard for the first time. Yesterday the played a litle outside in the yard, and today they are playing like they have been doing that for the last couple of weeks.
It is funny to watch them showing dog signals and instincts. We can spend hours just looking at them.
They are also able to eat from a dish and both the boys are almost out of control when the dish is showen to them. They are much faster eaters than their sisters.
We had a pleasent supprise when Odie jumped into the puppy yard and was wagging her tail when a puppy approched her. Then she layed down to the level of the puppy so that she was not big and threatening to the puppy and the puppy took contact at once. Then Odie wanted to play wild, but she has to wait some more weeks before the puppies are ready for that.
5th June: Today they were let out in the puppy yard for the first time, and they enjoyed it!
3rd June: Their first real meal.