DAGBOG
for
DAN de DOES D-kuld

3. uge

4. uge 4th week: CLICK HERE
Juni
3. Juni: Deres først måltid rigtig mad. Det var nemt med en blanding af A38, opblødte hvalpefoder-piller og hvalpemælks-erstatning. De skulle lige smage lidt på en finger, og så kastede de sig straks over lækkerierne.
2. Juni: Nu er de første tænder lige på nippet til at bryde frem. Deres kløer er også spidse så det er nok ikke den helt store nydelse for Fille når de slås om hendes mælkeudskænkningsatributter. Kløerne skal snart klippes lidt og ormekur er også ved at være tid til, så der sker noget i deres liv. Et hold hvalpekøbere var forbi og se hvalpene. Det er jo ikke det samme at se dem her på nettet, som at have den i hånden :o)


Her er en dagsaktuel vinetiket.

1. Juni: For hver dag bliver der leget mere og mere voldsomt og lydene får Fille til at komme styrtende i tide og utide. Specielt lille "førstfødte han" knurre og skælder ud når han mosler rundt oven på sine søskende.


Undrer du dig over de mørke pletter som er på tæppet hvor hvalpene leger?
Det skyldes at Fille i øjeblikket taber en del af hendes pels (det er sgu' hårdt at være mutter for første gang!), så der ligger en del nullermænd nede i hvalpekassen så snart Fille har været der.


Maj
31. maj: Så lakker en begivenhedsrig maj mod enden. Hvalpene udvikler sig hurtigt (som de skal) og bruger nu lidt tid, efter at de har spist sig mætte, til lidt leg, inden de igen falder i søvn for at spare kræfter og bruge energien på at vokse.
Vi lader af og til de andre komme ind på skift for at af-mystificerer det som foregår i hvalpekassen. Det foregår når Fille er udenfor, for hun kan ikke lide at der er nogen af de andre der kommer ind til hvalpene. Vi var lidt spændte på hvad Amie ville inde ved hvalpene, fordi hun absolut er den der bruger mest tid udenfor hvalpegården, med bare at sidde helt stille og vente på et-eller-andet for hun kan ikke se hvalpene udefra. Amie virkede utrolig rolig da hun fik lov at komme ind. Hun stod udenfor kassen med hovedt sænket ned til hvalpene og snusede til dem. Så sprang hun let og elegant op i kassen og snusede videre. Vi holdt vejret for når Fille hopper op til hvalpene bryder kaos løs når de små kæmper for at være den første til patterne, men selvfølgelig skete det ikke da Amie havnede blandt dem. Hvalpene kender jo lugten af mor, og da Amie lugter anderledes, skete der ikke ret meget. En enkelt hvalpe bevægede sig nysgerrigt hen mod Amie, men opgav på halvvejen. Det er jo ikke nemt med de stankelben som bare ikke kan holde kroppen oppe ret lang tid ad gangen.
29. maj: De officielle papirer er nu indsendt til Dansk Kennel Klub, så vi kan have stambøgerne klar til når hvalpene skal ud til deres nye hjem. Da vi ikke har besluttet os for hvem der skal have den sidste tæve, har vi derfor valgt et navn til hende. Det blev Daido (udtales: Dig do) og var det navn som jeg havde som favorit dengang planen var at Amie skulle have sit 2. kuld og hvorfra vi skulle have beholdt en. Sådan gik det jo ikke...
Der er kommet flere og flere tegn på personlighed hos de små. Lynet har mange lyder, hvilket er normalt for mange Schapendoes. Han prøver jævnligt hele repertoiret af med knurre-lyde, hyl, brummen og noget som en dag kommer til at blive et bjæf. Klonen (det hedder hun fordi hun sandsynligvis bliver som sin mor af sind og væremåde) er mere puttet men har sine meninger, og vil hun ha' mælk så kan de store brødre godt flytte sig. Sidstfødte tæve er mere til at ligge med hovedet hvilende mellem tommel og pegfinger, så sover hun godt.
Hvem der kommer til at hedde hvad, ved vi ikke før til sidst i de 8 uger, men navnene er nu: Tøserne: Dicte, Daisy May og Daido – drengene: Disco og Dusty.
28. maj: Ups – det må I undskylde, der smuttede en dag i dagbogen, men det er lidt svært at nå det hele når jeg nu er begyndt på arbejde i denne uge. Lene møder meget tidligt og jeg meget sendt for at alle 10 hunde ikke er alene mere end et par timer. Det er kun i denne uge, og i næste uge er der nogen hjemme døgnet rundt for så bliver de "rigtige" hundehvalpe med mere leg, socialisering og rengøring.
Her er en få timer gammel video af hvalpene. De har nu alle lukket øjenene op, og er så små begyndt at få styr på deres lemmer. Der bliver også vist tegn på social adfærd, hvor de forsøger at lege med hinanden og ellers hygger sig med hinanden.

PS.: Der må være mangel på Schapendoes på Sjælland, for vi har i øjeblikket flere henvendelser "derovre fra". Vi ville jo helst at hvalpene kom til at bo lige rundt om hjørnet, så vi havde mulighed for at følge med i hvordan det går dem fremover og gerne se dem jævnligt, så Sjælland er noget nyt for os. Der er også lidt langt, såfremt de nye hvalpekøbere vil benytte sig af vores tilbud om hvalpetræning. Men selvfølgelig er det vigtigste for os, når vi udvælger de familier/personer som skal have hvalpene, at de kan give hvalpene et godt hjem og at de ønsker at have kontakt til os et stykke tid fremover, så vi i fællesskab kan hjælpes ad med, at det nye liv med en Schapendoes, bliver en succes-historie lige fra starten.

Nu er hvalpene også så gamle og der er faldet ro på Fille's nye tilværelse, så vi har åbnet dørene for besøg af hvalpekøbere, venner og bekendte.
Det er hyggeligt at vise hvalpene frem og de har godt af det. De har jo brug for at lære så meget som muligt i de 8 uger vi passer dem, og forskellige mennesker (voksne og børn med forskellige bevægelser, lyde og lugte) kan lære dem at være trygge ved nyt i deres liv. Sidenhen skal de så ud og opleve naturen, måske andre hunde og meget, meget mere.

June
1st June: Every day they are playing more and more wild, and make noises that makes Fille come running because she think they are in trouble. Especially the first born male is using a lot of sounds when he is wrestling his brothers and sisters.
May
29th of May: We have now sent the official papers to the Danish Kennel Club so that we can get their pedigrees. The names are for the girls: Dicte, Daisy May and Daido. The boys are: Disco and Dusty.
We are not yet sure who is going to get the last female, so we will have some more visits of interested families in the next couple of days, before we decide which home will be the best for the little girl.