DAGBOG for

DAN de DOES Chilli

26/2
1. parring
1st week after mating
Amie vejer 15 kg

Amie's weight is now 15 kg

27/2
2. parring

Tidsplanen er nu:
Amie blev parret med Aslan
d. 26/2 og d. 27/2.
Hvalpe forventes født ca. d. 30. april
Hvalpene er klar til at forlade os, for at bo hos deres nye familier ca. d. 25. juni 2004.

27th of February
2nd mating

This was the mating,
puppies are expected born
on about the 30rd of April.
Ready to leave us for their new homes about on the 25th of june 2004.

1. uge
efter parring

Amie virker gladere,
mere afslappet og søger mere opmærksomhed end ellers.

Desuden hugger hun direkte af de andres mad, såfremt hun kan se sit snit til det.

1st week
after mating

Amie seems more happy
and relaxed.
She also likes more attention.

She is more hungry,
and even takes
the food from the old ones.

Amie vejer 15,5 kg

Amie's weight is now 15.5 kg

2. uge
efter parring

Amie er blevet fuldstændig tosset med mad. Hun tigger konstant og har overhovedet ingen hæmninger overfor hverken os eller fremmede.

Såfremt Amie er drægtig, vil samtlige befrugtede æg nu blive lukket ud i livmoderen.

2nd week
after mating

Amie is gone totaly crazy about food. She is begging all the time and has become completly unrestrained towards us and strangers.
If she is pregnant, now all the fertilized eggs will be let out in the uterus

Amie vejer 15,5 kg

Amie's weight is now 15.5 kg

3. uge
efter parring

I går d. 18/3 gad Amie for første gang ikke spise op, og det samme gentog sig her til morgen. Det er meget normalt at netop efter ca. 3 uger, mister de appetiten.

3rd week
after mating

Yesterday the 18th of March, for the first time Amie did not eat all her food, and the same this morning. It is quit normal at about 3 weeks, that the female loose appetite.

Amie vejer 16 kg

Amie's weight is now 16 kg

4. uge
efter parring

Amie var i dag d. 24. til sin sidste agility-træning i lang tid. Hun deltager dog næste onsdag d. 31. sammen med vores andre to doeser, til en agility-holdkonkurrence, men så er det også slut med at anstrenge sig. Hun skal dog stadig holdes i god form med gåture.

4thd week
after mating

Today Amie was at her last agility training for a long time. She will though be participating together with our two other Schapendoes at a agility team competition next wednesday, but then it will be finished for Amie. She has to be in good shape for the birth, so we will still be walking her, as long as she is able to.

Amie's vægt er 15,5 kg

Amie's weight is now 15.5 kg

5. uge
efter parring

Den 26. marts, blev Amie "palperet". Dvs. en dyrlæge med erfaring på dette område, kan mærke sig frem til om Amie er drægtig og ca. hvor mange hvalpe det drejer sig. Det foregår ved at mærker og føle sig frem uden på maven af Amie. Fostrene er nu på størrelse med valdnødder.
...og dyrlægen kunne konstaterer at
Amie ER DRÆGTIG!

Når hun er på gåture begynder Amie allerede at virke tung og besværet. Hun hviler mere og gider overhovedet ikke lege med hverken Fiona eller sin mor Heeven. Vi synes også at vi begynder at kunne se at hun bliver bredere over ryggen.
I aftes var hun til sin sidste agilitykonkurrence i lang tid. Hun løb fejlfrit men ikke særlig hurtig. Resultat følger...

5th week
after mating

Den 26. marts, blev Amie "palperet". Dvs. en

On the 26th of March Amie was "palpated" by a vet who has a speciality on that area. She was feeling from the outside of the the stomach of Amie, and say if she is pregnant and maybe how many puppies she has. The "puppies" are at this time only the size of wallnuts.

...and the vet could tell that
Amie IS PREGNANT!

Amie is slowing down. She seems heavy and not in the mood for fun when we take the dogs for a walk. We also think that we are able to see, that she is growing wider over her back.
Last night she went to her last agility competiton for a long time, and she went through without any faults. The result will come later.

Amie's vægt er 16,5 kg
Amie's weight is now 16,5 kg
6. uge
efter parring

Amie får nu et kvart krus hvalpefodder i sin mad. Hvalpefodder indeholder en del gode ting som hun kan bruge nu hvor fostrene udvikler sig.

Amie får hver aften en "gispetur" hvor hun bare sidder med tungen ud af munden og gisper efter vejret. Det kan varer op til en lille times tid. Om natten kan hun også finde på at sidde og gispe.

Hendes tempo er yderligere sat ned.

Amie får nu udelukkende hvalpefodder.

Hun har igen fået "æde-flip"

6th week
after mating

Now she get a quater of a cup with puppy food in her normal food. Puppy food has some good ingredients that Amie can use, now that the embryos are growing.

Amie gets a periode allmost every evening when she is just sitting gasping for the air. Also in the night we can sometimes hear her breathing heavily.

Hear tempo is slowing down.

Amie is only getting puppy-food.

She has the enormous appetit back.

Amie's vægt er 16,5 kg
Amie's weight is now 16,5 kg

7. uge
efter parring

Hvalpene trykker nu så meget på Amie's indre organer at hun har svært ved at holde sig. På trods af at det sidste vi gør før end vi går i seng er at lufte hende, kan hun finde på at tisse på stuegulvet og 2 gange har hun også lagt det der er værre, hvilket jo ikke er så rart at komme op til.

Når hun springer ned giver hun et kraftigt støn fra sig, og tempoet er gået yderligere ned når hun går tur eller prøver at løbe.

Amie går nu ikke mere fuld halvanden times gåtur om morgenen.

7th week
after mating

The puppis are now pressing her internal organs so much that Amie has problems containing herself. Even though the last thing we do every evening is to let her out, she has 2 times peed on the floor in side during the night and 2 times she has also done what it even worse.

When she jumps down she makes a strong groan, and the tempo is also slowing more down when she walks or tries to run.

Now Amie is no longer walking the full one and a half morning walk anymore.

Amie's vægt er 18 kg

Amie's weight is now 18 kg

8. uge
efter parring

Ca. 2 uger før fødslen er fastsat til, mærker vi liv i hendes mave. Hvalpekassen bliver sat frem.

8th week
after mating

About 2 weeks before the day planed for birth, we feel life inside Amie's stomach. The puppy nest is put in the living room.

Amie's vægt er 19 kg

Amie's weight is now 19 kg
9. uge
efter parring

Her sidder vi tirsdag morgen den 27. april og er fuldstændig smadret fysisk og psykisk efter 2 frygtelige døgn.
Søndag aften begynde Amie (en lille uge for tidligt) at gøre klar til fødslen. Hele natten var hun meget aktiv med at slikke sig ren og halse enormt heftigt efter vejret. Mandag morgen viste temperaturen at hun ville føde inden for de næste 24 timer. Hun brugte hele formiddagen på at "grave" i gulvtæppet bag diverse møbler som for at lave en hule. Lidt over middag kom den første svage ve, hvilet lige efter planen foregik i den dertil indrettede fødekasse, og det blev hun ved med at have med jævne mellemrum indtil kl. 16 hvor det hele pludselig gik i stå og Amie begyndte at slappe af.
Vandet var ikke gået, men veerne udeblev. Vi telefonerede alle vi kendte som kunne give os gode råd, og de fleste rådede os til at vente yderligere et par timer. Pludselig kl. 19.45 kom virkelig hårde presse-veer og Amie viste en helt ny side af sig selv. Hun hverken peb eller klynkede som ventet men fortrak ikke en mine når de kraftige veer kom. Efter et kvarter kom den første hvalp til syne. Han kom med bagenden først og ville ikke helt ud. Lene gjorde jobbet som jordemoder og trak i hvalpen samtidig med veerne. Endelig var den ude, men den lille han var død ved fødslen. Han havde grålig tunge og navlestreng så det tydede på at han var død nogle timer forinden.
Så blev vi for alvor bekymrede og ringede til bl.a. en dyrlæge som beroligede os med at det ikke nødvendigvis betød at resten også var døde og anbefalede at vi igen ventede et par timer. Amie havde jo taget hele 4 kilo på så vi gik ud fra at der var endnu 3-5 hvalpe på vej, men Amie begyndte at slappe af og faldt til sidst i søvn. Hun fik en kalkinsprøjtning som skal stimulerer livmoderen til at trække sig sammen og afstøde fostrene, men det havde ingen virkning. Under en kort løbetur for at få gang i veerne sivede der grøn-sort slimet sekret ud af Amie og så kontaktede vi det lokale dyrehospital, som bad os komme med det samme. Kl. 22.15 blev vi på dyrehospitalet taget imod en ung dyrlæge som først foretog en ultralyd scanning og derefter også prøvede med et medikament som afgjort skulle uddrive det foster eller fostre som han kunne se på ultralydscanningen. Stadig uden resultat. Så var der kun en vej tilbage for at rede Amie og evt. hvalpe og det var kejsersnit på operationsbordet. Klokken var efterhånden blevet 22.45 og der var kun dyrlægen og Lene som fik oplevelsen af at være assisterende vetærinærsygeplejerske. Efter mere end 3 timers operation lå resultatet på bordet: En meget træt, sammensyet Amie og en levende søn i samme farver som sin mor. Hun havde kun haft 2 hvalpe i sig og de var ikke specielt store (280 og 320 g) og den sidste lå klar til fødsel men fordi veerne var udeblevet kunne han ikke fødes naturligt.
Stakkels Amie! Vi har besluttet ikke mere at bruge hende i avl. Om vi i det hele taget ønsker at opdrætte Schapendoes er i øjbelikket svært at sige. Heldigvis overlevede Amie og hendes eneste søn Chilli, men nu har vi et ekstra hårdt arbejde for an os. Vores forventningsfulde hvalpekøbere skal have denne triste besked og vi vil gerne være dem behjælpelige med at henvise til andre seriøse opdrættere som har eller forventer hvalpe indefor den nærmeste femtid. Vi skal i de næste 8 uger arbejde ekstra hårdt med at socialiserer og tilpasse denne ene lille hvalp til det at blive en rigtig Schapendoes uden at have andre søskende at lege med og udforske verdenen.
Mange trist og trætte hilsner
Lene og Jan
Amie og Chilli.

9th week
after mating

Thuesday morning the 27th of April, and we are sitting very tired after 2 awful days and nights.
Sunday evening Amie started up the preparation for giving birth (a little week too early) by gasping for the air and licking her self clean all the time. Monday morning she started grabing a nest in the carpet. At 1 o'clock the first pressures came, and so the did for the next 3 hours. Not heavy pressures but a lot of medium pressures. At 4 o'clock in the afternoon she suddenly stopped and calmed down. The water was not broken and the pressures just stopped for almost 4 hours. Then at a quarter to eight in the evening she started up the real heavy pressures and after only 10-15 minutes the first puppy was comming out. It was comming with the backend first, and could not come out by it self. Lene helped but the little son was dead at birth. His toungh was grey and so was the string at his belly, so it seems like he was dead some hours before. The Amie calmed down and even took a nap. We phoned different persons for good advice but most of them said that we should wait for one or two hours before doing something. A black and green fluid suddenly came out of the rear end of Amie and we phoned the vet. At a quarter passed 10 in the evening we arrived at the vet hospital. He took an ultra sound look and could see a least one more puppy but no heart beat. The vet gave Amie an injection to stimulate the pressures but nothing happend. Then he had to cut her up to save her life and maybe also a puppy. It was in the middle of the night so the vet and Lene worked with the surgery for more than 3 hours before Amie was all right and so was a single son in the same colors as his mother. Lene and I agreed on never using Amie for breeding again because we would never put Amie through this awfull story again.
Now we have to contact all the good families we have at our waiting list for a puppy after Amie, and inform them about the sad story and the single male.

1. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

På opfordring fra bl.a. nogle af vores "gamle" hvalpekøbere, fortsætter vi nu denne dagbog, selvom de medvirkende er reduceret til en enkelt stjerne, nemlig: Chilli.
I vil jævnligt kunne følge med i hans og hans mors udvikling de næste 8 uger, før han skal flytte til sit nye hjem.

KLIK HER og se mere fra første uge.

1st week
in the life of DAN de DOES Chilli:

Several of our "old" puppy buyers have asked us to keep on updating this diary, even though the actors has been reduced to only one star: Chilli.
From now on you will be able to follow his and his mothers life the next 8 weeks before he is leaving for his new home.

CLICK HERE and see more from the 1st week
(text only in Danish).

2. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

Så har Chilli en uges fødselsdag.

KLIK HER og se mere fra 2. uge.

2nd week
in the life of DAN de DOES Chilli:
3. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

Så har Chilli rundet endnu en uge. Han vejer nu 1310g

KLIK HER og se mere fra 3. uge.

3rd week
in the life of DAN de DOES Chilli:

Then Chilli passed another week. His weight is 1310 g.

CLICK HERE and see more from the 3rd week
(text only in Danish).

4. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

3 uger gammel og nu begynder han at være en "rigtig" hundehvalp. Han vejer nu 1990g

KLIK HER og se mere fra 4. uge.

4th week
in the life of DAN de DOES Chilli:

3 weeks old and starting to be a "real" puppy. Weight: 1990g

CLICK HERE and see more from the 4th week
(text only in Danish).

5. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

4 uger gammel og er blevet en rigtig bandit på 2515 g.

KLIK HER og se mere fra 5. uge.

5th week
in the life of DAN de DOES Chilli:
6. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

5 uger gammel og 3015 g.

KLIK HER og se mere fra 6. uge.

6th week
in the life of DAN de DOES Chilli:
7. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

6 uger gammel og 3670 g.

KLIK HER og se mere fra 7. uge.

7th week
in the life of DAN de DOES Chilli:
8. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

7 uger gammel og 4310 g.

KLIK HER og se mere fra 7. uge.

8th week
in the life of DAN de DOES Chilli:
9. uge
i DAN de DOES Chilli's liv:

8 uger gammel og 5100 g.

KLIK HER og se mere fra 8. uge.

9th week
in the life of DAN de DOES Chilli:
.

Følg det videre forløb i Chilli's liv:

KLIK HER.