Agility, Brenderup
12. september
Et hyggeligt lille stævne på Fyn i herligt sensommervejr.
Vi havde valgt at trække Heevens deltagelse da hun ikke har været helt på toppen – hun skal ikke løbe agility mere, men stille og rolig nyde hendes otium – det er vel fair nok, når man har passeret de 11 et halvt år.
Men Fille… hold op hvor hun løber godt efterhånden!
Først AG2: Et rigtig godt løb, hvor hun desværre river en pind, men stadigvæk vinder klassen.
AG Åben: Dette løb var dømt til fiasko på forhånd. Med Filles fremadsøgning og glæde ville jeg aldrig nå ned og kunne trække hende imellem to spring i den anden ende. Jeg løb alt hvad jeg kunne men kunne slet ikke nå at hente hende, så det blev en disk – 17 ud af de 24 store hunde blev for øvrigt disket i dette løb.
Spring Åben: Her skulle jeg prøve at sende Fille ind i en højreslalom for fuld fart. Fille tonser ind i slalomen, brøler som en løve og kaster sig frem. Jeg stolede lidt for meget på hende og løber lidt for langt frem… Fille øjner dåsen med pølser forude – som jeg altid placerer  efter slutspringet – og beslutter at springe de sidste to pinde i slalomen over… den går ikke, vi tager slalomen forfra og så kører det igen.
SP2: Fille løber igen et suverænt godt løb, men hiver igen en pind. Det er et problem for Fille, hvis jeg skal have hende trukket snært omkring et spring – så kommer hun ikke højt nok op og hiver pindene.
Men en rigtig dejlig agilitydag, hvor jeg fik prøvet en masse med Fille, og hvor jeg rigtig kan se, hvordan hun begynder at løbe sammen med mig i stedet for at tonse rundt i hendes egne baner. Jeg glæder mig allerede vildt meget til næste år, hvor vi starter på en ny agilitysæson, med forhåbentlig lige så stor glæde og fart )
Og lille Odie sad opmærksomt og fulgte med fra sidelinien – og kom med små kommentarer når jeg løb med Fille ) Hun er nu så besværet at hun helst forholder sig i ro så meget som muligt. Vi synes ikke hun er voldsom tyk, men det har Odie en anden mening om…


Fille til agility i Brenderup, 12. september 2009.

Frijsenborg agility weekend
23 august
Så er weekenden overstået – på godt og ondt.
Jeg skulle til to-dages stævne i Frijsenborg med Fille og havde glædet mig helt vildt, fordi Fille er helt på toppen rent humørmæssigt lige nu.
Lørdag tog vi afsted, fuldstændig overbeviste om, at Fiona ville have det bedre når vi kom hjem senere på dagen.
Fille var bare i hopla. Vi startede med Spring Åben og her løb hun fejlfrit og blev nr. 11 blandt de store hunde. Videre med Agility Åben hvor hun igen løb fejlfri og blev nr. 8. Der var nogen og 50 store hunde, så jeg var godt tilfreds. I middagspausen var der hver dag et finaleløb som du kvalificerede dig til gennem de to Åbne løb. Fille var sjette bedste hund til finalen blandt de 20 kvalificerede store hunde. Finaleløbet var lørdag et springløb, og hold op hvor Fille gav den hele armen igen. Sluttede på en fjerdeplads… det havde jeg aldrig troet jeg skulle opnå med Fille.
Men så hørte det hyggelige også op… jeg ringede hjem til Jan for at høre hvordan det gik med gamle Fiona. Det var slet ikke godt – Jan mente det var gået meget tilbage. Jeg havde ikke lyst til at løbe mere, men ville hellere hjem, så vi kunne beslutte os for hvad vi skulle gøre. Pokkers også, jeg havde håbet på at hun stadig ville få det bedre jo længere tid der gik.
Det var et ynkeligt syn der mødte mig da jeg kom hjem. Gamle Fiona kom logrende imod mig, selvom hun knap kunne bevæge sine ben. Hold op hvor var hun blevet dårlig – og hvor var det tydelig at hun havde mange, mange smerter. Vi ringede efter dyrlægen, så vi kunne hjælpe hende for aller sidste gang i hendes lange liv. Dyrlægen var heller ikke i tvivl – det var tid til at give Fiona fred. Det foregik ligesom med Amie, stille og roligt, mens vi sad og snakkede og kælede med hende. Da hendes hjerte var holdt op at slå, lod vi de andre 3 få lov til at snuse til hende, men det så ikke ud til at det betød noget særligt for dem. Jeg håber det var sidste gang i meget, meget længe at vi  skal sige farvel til en af vores hunde – det er simpelthen for hårdt.
Vi havde en underlig oplevelse om aftenen da vi skulle i seng. Alle vore hunde har altid haft hver deres sted at sove om natten. Gamle Fiona sov altid i et hjørne længst væk, og de andre hunde gik ALDRIG hen for at sove på hendes plads. Da vi gik op i seng så vi at Fille allerede havde lagt sig på Fionas plads!!!??? Hvorfor gør hun det lige præcis nogen timer efter Fiona sov ind? Hun lå der kun et lille stykke tid og gik så hen på hendes egen plads igen. Hun har aldrig gjort det før, selvom Fiona altid var den sidste til at komme i seng. Underligt, hvad der nogen gange foregår i de hunde-hjerner.
Jan og Heeven havde tilmeldt sig agility om søndagen, og efter meget snak frem og tilbage, besluttede vi os for alle at tage afsted. Det ville være bedre at komme væk og tænke på noget andet, end at gå herhjemme og mindes gamle Futte hele tiden.
Jeg var slet ikke i humør til at løbe – havde næsten ikke sovet i to dage – men Fille var på igen. Hun kvalificerede sig atter til finalen der i dag var et Agilityløb. Men det blev til en disk, nok mest fordi jeg ikke rigtig var i hopla.
Stakkels Heeven startede morgenen med rumlem i maven igen. Så vidste vi hvad det ville ende med. Og ganske rigtig… en halvsløj Heeven der sluttede dagen af med dårlig mave igen. Hverken Jan eller Heeven fik noget ud af at løbe agility idag.
Nu prøver vi med forskelligt kosttilskud – hendes nye diætfodder har i hvert fald ingen effekt på hende. Træls at hun skal bøvle så meget med den dumme mave her på hendes gamle dage.
Og lille Odie. Hun var bare med på en kigger hele dagen – og blev befamlet af samtlige af vores agility-venner der selv havde haft hvalpe – og jo, de mente alle hun var drægtig. Hun er heldigvis også begyndt at spise lidt igen.

Agility i Frijsenborg 23/08 2009
Agility, Rødekro, lørdag.
25. juli

En lang dag med mange, kraftige byger, og perioder med bagende sol. Odie var meget påvirket af hendes løbetid, og nærmest travede igennem hendes første 2 løb. Heeven har i de sidste par dage haft lidt bøvl med maven, og virkede lidt træt, så modsat hendes suverænt gode løb i Odense, så var hun heller ikke til at drive frem i hendes 2 første løb. Fille er nu kommet godt over hendes efter-løbetids-træthed, og er flyvende. Faktisk FOR flyvende, så hun drønede bare ustyrligt ud på sin egen bane og fik et par diskvalifikationer.

Senere på dagen gik det lidt bedre. Heeven travede jo igennem et af sine agility-løb og fik en enorm tidsfejl på hele 8,44 sekunder, men selvom hun havde et ring løb så var konkurrenter lige godt ringere, så ud af de 8 deltagende seniorhunde i stor klasse, vandt hun såmænd. Lene bestemte at Heevens præmie skulle være en tennisbold med en snor i enden, men det var sgu’ ikke til Mysen, men til Fille Så måtte jeg give Heeven et par ekstra godbidder som tak for det, trods alt, gode resultat.

Fille var jo ganske ustyrlig, men i det sidste løb, som var et springløb i klasse 2 for store hunde, kom der rigtig gang i hendes gennemløb. Hun løb flot, hurtig og effektivt. Minimum at buer og ingen nedrivninger. Det kunne gå hen og give et flot resultat, og det viste sig at hun minsandten var blevet vinder af klassen. Hun er bare så skøn at se og hører på når hun virkelig har gang i sit løb. Hun ser helt vild ud i hovedet, og brøler som en løve. Det smitter af på både fører og tilskuerer som ikke kan andet end at trække på smilebåndet over Filles glæde og iver.


2. dag med agility i Rødekro
26. juli

Dum start på dagen, da vi holdt i kø på motorvejen i tre kvarter p.g.a. trafikuheld. Ankom 2. minutter inden stævnet startede – men heldigvis var vi en del der kom for sent og der blev taget godt hensyn til os, med ekstra banegennemgange og omrokering af startrækkefølge m.m.

Det var Odies sidste konkurrence for i år – og det er vist godt for hende – for sætter hun farten mere ned, tror jeg hun vælter :o ) Nej ærlig talt, så løb hun faktisk lidt bedre idag, men der er slet ingen gejst over hende, så nu skal hun bare gå og passe godt på de små hvalpe i maven.

Fille var stadig i forrygende humør. I så godt humør, at jeg tror jeg melder hende til Frisenbog dobbelt agilitystævne i august. Jan prøvede at løbe to klasseløb med hende og han mener jeg bør overdrage hende til ham med det samme, så sjov er hun at løbe med :o )

Gamle Heeven havde det bedre med maven idag, men var dog lidt træt.

Men alt i alt en rigtig hyggelig dag, med masser af hundesnak i dejligt vejr.

Rødekro DcH agility-stævne, lørdag d. 25. juli 2009
Agility i Odense
28. juni

Sikken et comeback for Heeven i seniorklassen! Heeven har ikke deltaget i konkurrencer siden Vilhelmsborg i vinters, og træning har der ikke været så meget af, når der ikke var en konkurrence som mål, og vi har brugt meget tid på træning af Odie. Så var det jo at hun fik “hold i ryggen” og vi valgte at droppe deltagelsen i et planlagt agilty-stævne, men til 2-dages stævnet i Odense, ville vi så deltage om søndagen. Det var bagende varmt og fugtigt fra morgenstunden men det var meget tydeligt at Heeven var “på” og kunne fornemme stemningen, så i første løb hvor jeg pga. manglende rutine glemte at jeg skulle have min hund med fra start, løb hun væsentligt hurtigere og mere sikkert end jeg havde troet, og på trods af min start-fejl blev vi nr. 3. De efterfølgende løb, hvor det bare blev varmere og varmere, var hun stadig i hopla og løb ligeså godt som da hun var 10. For første gang var der hele 9 hunde til start blandt de store hunde i senior-klassen, og de fleste var selvfølgelig bordercollies, men selvom de løber meget hurtigere end os, så løb Heeven utrolig sikkert og klarede endnu en 3. plads og en 2. plads. I det sidste løb ved jeg ikke hvad hun blev, men det var en rimelig nem “løbe-bane” hvor de store, lange hunde helt klart har en fordel, og der kan lille, lavbenede, gamle Heeven ikke følge med.

Så selvom Fille og Odie for en gang skyld ikke fik de helst store resultater med hjem fra stævnet, høstede Heeven 3 store poser godbidder til resten af flokken, så hun er populær blandt de andre tøser.

———————-

Ja, varmen var ikke blevet mindre og både Odie og Fille var meget berørt af den. Fille prøvede ellers alt hvad hun kunne på at give den gas. Havde også nogen fine løb – hun er en fornøjelse at løbe med.

Odie skulle bare komme over hendes “vippe-syndrom”. Og det gik heldigvis fint. Hun spurtede ikke op på den, men tog den stille og rolig. Jeg tror hun har glemt at være bange for den til næste stævne. Løb et par fejlfri løb, men hun skulle mere eller mindre trækkes gennem banerne.

Odense 28/6 2009

Agility i Herning
28. juni

Om lørdagen, bagende varme, var Odie desværre stadig ikke tryg ved vippen som hun fik i måsen i Harlev, og mistede igen chancen for at komme med til fælles-DM.

Søndag var varmen ikke blevet mindre end om lørdagen og både Odie og Fille var meget berørt af den. Fille prøvede ellers alt hvad hun kunne på at give den gas. Havde også nogen fine løb – hun er en fornøjelse at løbe med.

Odie skulle bare komme over hendes “vippe-syndrom”. Og det gik heldigvis fint. Hun spurtede ikke op på den, men tog den stille og rolig. Jeg tror hun har glemt at være bange for den til næste stævne. Løb et par fejlfri løb, men hun skulle mere eller mindre trækkes gennem banerne.

Det var faktisk gamle Heeven som redede weekenden. Sikken et comeback for hende i seniorklassen! Heeven har ikke deltaget i konkurrencer siden Vilhelmsborg i vinters, og træning har der ikke været så meget af, når der ikke var en konkurrence som mål, og vi har brugt meget tid på træning af Odie. Så var det jo at hun fik “hold i ryggen” og vi valgte at droppe deltagelsen i et planlagt agilty-stævne, men til 2-dages stævnet i Odense, ville vi så deltage om søndagen. Det var bagende varmt og fugtigt fra morgenstunden men det var meget tydeligt at Heeven var “på” og kunne fornemme stemningen, så i første løb hvor jeg pga. manglende rutine glemte at jeg skulle have min hund med fra start, løb hun væsentligt hurtigere og mere sikkert end jeg havde troet, og på trods af min start-fejl blev vi nr. 3. De efterfølgende løb, hvor det bare blev varmere og varmere, var hun stadig i hopla og løb ligeså godt som da hun var 10. For første gang var der hele 9 hunde til start blandt de store hunde i senior-klassen, og de fleste var selvfølgelig bordercollies, men selvom de løber meget hurtigere end os, så løb Heeven utrolig sikkert og klarede endnu en 3. plads og en 2. plads. I det sidste løb ved jeg ikke hvad hun blev, men det var en rimelig nem “løbe-bane” hvor de store, lange hunde helt klart har en fordel, og der kan lille, lavbenede, gamle Heeven ikke følge med.

Så selvom Fille og Odie for en gang skyld ikke fik de helst store resultater med hjem fra stævnet, høstede Heeven 3 store poser godbidder til resten af flokken, så hun er populær blandt de andre tøser :o )

Agility i Herning
21. juni

Jeg vidste at det ville blive en stresset dag, da de holdt stævnet på to baner, én bane for store hunde og én bane for små/mellem hunde. Og da det så også viste sig, at de løb alle gennemløb i samme rækkefølge, så holdt det smarte med at have Odie og Fille i samme klasse op. Jeg måtte i hvert eneste af Filles løb, have hende rykket op som den første hund, så jeg kunne nå at gå bane på Odies bane også, inden jeg startede der. Nå, men det gik alt sammen.

Odie var ikke særlig meget mere i hopla i dag. Og så kunne hun bestemt godt huske at hun fik vippen i måsen i går. Halvvejs oppe synes Odie det er smartest at forlade den igen, inden den endnu engang vil slå hende bagi Efter tre forsøg fik jeg hende over – og efter tyve forsøg på opvarmningsbanen og tre frikadeller senere, fik jeg hende over vippen i det næste løb. Odie vandt spring klasse 2 faktisk ikke så godt nu har hun to oprykkere i spring – kun én mere at gå på, inden hun ryger i klasse 3 – det er hun slet ikke klar til endnu.

Og Fille tja, hun luntede igennem banerne igen – måske fordi hendes dumme hormoner siger at hun skal føde om små 14 dage. Hun blev nr. to i klasse spring 2, og sluttede af med at levere dagens største overraskelse: Hun blev udnævnt til bedste store hund i alle fire løb sammenlagt, foran alle de hurtige Border Collies m.fl. ja, så har man hørt det med :o )

En uge at “hvile” i, så går det løs med dobbeltstævne i Odense i næste weekend.

Lene

DcH Herning agility 21/06/09
Agility i Harlev
20. juni

Hyggeligt lille stævne, hvor både Odie og Fille dog virkede enorme trætte og uoplagte.

Odie løb fejlfri som henholdsvis nr. 2 og 3 i de åbne løb og så kunne jeg jo ikke lade være med at undersøge hvad hendes DM-status var… og sørme om hun ikke har 5 ud af de 6 “pinde” hun skal have til DCH’s DM.
Men jeg holder fast i at det først og fremmes skal være sjovt for hende – og så vil jeg bare glæde mig over hvis hun kommer til DM :o )
Fille løb såmænd og fjollede det meste af tiden i et meget kontrolleret tempo :o )

Agility i Horsens
7. juni

Vi tog afsted til Horsens uden de helt store forventninger (måske det var derfor det gik som det gik :o )
Odie havde haft en lang træningsdag fredag og været til lydighedskonkurrence hele lørdag så jeg forventede ikke hun havde ret meget energi til agility. Fille har haft en rigtig voldsom maveinfektion i denne uge, og jeg troede ikke hun var i humør til at løbe.

Men, men… de løb begge to forrygende! Odie løb tre fejlfri løb, og i et ganske godt tempo. Vandt klasse 2 og blev henholdsvis nr. 4 og 5 i de åbne.
Hvor var det dejligt at se, at hun faktisk nød at løbe. Og Fille – ja, hun er jo en fornøjelse at løbe med. Desværre fik hun mindst en nedrivning i hvert løb, men sikke en glæde hun viser. Pyt med at vi aldrig kommer på “sejrsskamlen”… Filles glæde er det hele værd.

Og så blev stævnet afholdt på en enkelt bane. Godt nok tager det lang tid inden vi kan komme hjem. Men det er altså også hyggeligt at kunne følge med i alle de andres løb. Og det er også noget meget afslappende ikke at skulle fare frem og tilbage mellem to baner, når man løber med to hunde i hver deres størrelse. Så godt at der bare en gang imellem kommer et en-bane-agility-stævne :o )

Og så var der sørme for en gang skyld to andre schapendoeser med – dejligt at se.


Odie viser stolt weekendens præmiehøst… elefanten i midten er maskotten fra Sverige, som vi nok bliver nødt til at slæbe med til alle stævner nu.

Agility i Fredericia
24. maj

Så er en lang agility-weekend godt overstået. Lang fordi det var Vejle sammen med Kolding der stod for arrangementet – og efter et så stort stævne er der masser af oprydning bagefter. Men et rigtig godt stævne i dejligt solskinsvejr.

Lørdag var en rigtig skidt dag for Odie og Fille. Der var ingenting der lykkedes – godt nok er Fille lidt “træt” oven på hendes løbetid, men alligevel…

Lørdag aften brugte jeg til at fundere over, hvad det var der gik galt. Og bortset fra Filles overståede løbetid, var der kun et problem: Nemlig føreren. Jeg glemmer at det ikke er lille Amie jeg løber med. Det er to forholdsvis nye hunde som mangler masser af erfaring i at løbe agility. Og jeg skal lade være med at tro de kan en masse og så presse dem. Og hvor tit er det lige jeg får trænet? På grund af lydigheden bliver det ikke til særlig meget mere end en enkelt dag om ugen, og det bliver man altså ikke super god af i løbet af ingen tid.

Så søndag startede vi med en hel anden indstilling og uden de helt store forventninger. Og resultatet: Fille løber fejlfri i Agility Åben og Agility 2, dog med en lille bitte tidsfejl. Odie løber fejlfri i både Agility 1 og Spring 1, som hun også går hen og vinder. Der ud over løber hun også fejlfri i Spring Åben og får en pind til Fælles DM. Odie rykkede på grund af de to fejlfri klasse 1 løb op i klasse 2… egentlig lidt en skam da hun ville have godt af at blive der lidt endnu. Men nu løber hun i samme klasse som Fille, og det gør det jo noget nemmere for føreren :o )

Agility med Odie og Fille i Ribe
1. juni

Ja, en rigtig god dag i Ribe. Fille bliver bedre og bedre, og havde jeg ikke lavet en kæmpe fører-fejl havde hun haft begge Åbne klasser og Spring 1 fejlfri :o (
Men i Agility Åben løber hun et utroligt godt løb, og da vi kommer til balancen som er anden sidste forhindring, løber glæden over Filles løb af med mig. Jeg spæner bare videre til sidste spring, og Fille… hun springer over nedgangsfeltet på balancen for at nå at følge med mig.
Æv, æv. Men det viser bare, at selvom jeg var sikker på at Fille ikke ville springe et felt, kan fart og gælde få selv den bedste hund til at glemme :o )
Men Spring Åben var fejlfri (med mindre hun får en lille tidsfejl) og Spring 1 var fejlfri og hun blev nr. 5 ud af 26 hunde.

Odie… ja, for at sige det lige ud: Hun gad ikke lette r…. og løbe derud af. Bliver disket i Agility Åben, løber et fejlfrit men langsomt Spring Åben men får lidt mere fart på i Spring 1 og bliver nr. 3. Hun kan virkelig ikke se ideen i at løbe hurtig til konkurrence. Her hjemme og til træning kan hun sagtens spæne derud af. Jeg må bare blive ved med at opmuntre hende til konkurrence og glemme alt om placering og DM.

Men Filles glæde var også nok til at det blev en rigtig god dag. At vejret så også var super hjalp jo også. Eneste minus var den meget sene præmieoverrækkelse.

Agility-konkurrence
Tommerup
(DGI)
21. marts

Endnu en chance for at prøve at løbe indendørs og få sig en god gang træning.

Fillle først. Det var Filles første konkurrence indendørs så jeg var spændt på, hvordan hun ville løbe. Hun fandt lynhurtig ud af, at tæppet var meget glat hvis man bare tonsede rundt. Så pludselig kunne vi løbe agility sammen. Hun hev ikke en eneste pind i de fire løb. Og jeg kunne styre hende rundt på banen i et stille og afslappende tempo - dejligt endelig at kunne handle hende ordentlig. Hun fik en enkel disk, men det var en fejl fra min side og så fik hun en enkelt "nedrivning" da hun gled ind og væltede et spring.
I Vilhelmsborg faldt hun ned af balancen, og af en eller anden grund er hun overbevist om, at det var vippen hun faldt ned af. Vippen var blevet rigtig farlig, og hun har faktisk nægtet at gå over den siden. Men vi havde trænet en del med den i løbet af ugen og med rigtig meget lokken og ros kom hun også over den i begge løb. En rigtig god dag for Fille, som bl.a. blev nr. 2 i AG stor og nr. 6 i AG Åben.

Odie havde prøvet gulvtæppet i Ribe, så der regnede jeg egentlig ikke med de store problemer. Men det gulvtæppe havde Odie glemt alt om. Hendes første løb foregik næsten i gang og slalom kunne hun slet ikke få til at virke. Men så faldt tingene på plads og hun havde 3 rigtig gode løb tilbage. Det går stille og roligt fremad med at handle hende. Jeg kan nu lave mange bagkryds med hende, hvor hun stadig bevarer fremdriften og hun løber selv ud og tager spring.
Hun blev bl.a. nr. 1 i AG Åben og nr. 2 i SP Åben. Sammenlagt blev hun den bedste mellemhund på dagen.

Gamle Heeven var også med, og for hende var det også første gang hun skulle løbe indendørs. Det tog hun nu stille og roligt og Jan og hende havde nogle gode løb sammen.

Der var præmiebon'er til vinderne og det var dejligt at se det store præmiebord. Her kunne du "købe" alt fra diverse hundemad til sjove plysdyr, vin, T-shirts, bolde m.m.
Noget jeg efterhånden synes mange klubber er blevet fedtede med.
Men stor ros til DGI Fyn for stævnet, som selvfølgelig trak lidt ud, men der er jo også mange nybegyndere med.

Fille's agility-løb.

Heeven's agility-løb.

Odie's spring-løb.


Odie med nogle af de mange fine præmier som hende og Fille til sammen vandt den dag.


Her indløses der præmie-bon'er ved det flotte gavebord.


"Ormen" var nu den bedste præmie Odie hjembragte.


Den kan både leges med og bruges som hovedpude :o)

Agility-konkurrence
Vilhelmsborg Ridecenter
(DcH Risskov)
14. og 15. marts

Endnu en agilityweekend er overstået. Både Fille og Odie havde en rigtig god weekend og vi fik løbet en masse gode løb sammen. Desværre blev det ikke til et eneste DM-udtagelsespoint for nogen af hundene. Det allerbedste ang. Fille, var at hun faktisk ikke rev nogle pinde ned. Det har været vores store problem, at hun rev 2-3 pinde i hvert løb. Men nu har hun ligesom fundet ud af at springe lidt højere. Men at høre efter hvordan banen skal løbes, mangler hun stadig - prøv at se hendes SP2-løb :o)
Odie hører meget mere efter og jeg begynder at kunne løbe mere flydende med hende. Nogen gange glemmer jeg dog at det kun er hendes tredje konkurrence og at hun mangler en masse erfaring endnu - men hun skal nok blive god. Hun løb så godt, at hun kvalificerede sig til søndagens finale. Det blev desværre til en disk, men jeg synes hun gjorde det fint.

Jeg løb i løbet af weekenden hele 17 løb, så det kan nok være man er blevet lidt øm i benene...

Gamle Heeven var med om søndagen og løb fire seniorløb. Hun var rigtig glad for at være med igen, men man kan godt se, at alderen begynder at trykke. Hun er ikke helt så hurtig mere, men hun vandt dog et af sine løb.
Men hun skal også bare have det hyggeligt og sjovt, det er sikkert sidste år hun kan løbe... når man er blevet 11 år, hved man godt at man løber på lånt tid.
Odie Spring åben.


Odie Spring klasse 1.


Heeven Spring åben.


Fille Spring klasse 2.


Fille agility åben.


Odie agility åben.


Odie Vilhelmsborg cup 2009 finale for mellem hunde.

Agility-konkurrence
Egtved
(DcH Vejle)
14. og 15. februar

En dejlig agility-weekend i Egtved, hvor Fille løb om lørdagen og Odie om søndagen. De havde begge to et par rigtig gode dage, men på hver deres måde...

Jeg ved ikke hvad der sker med Fille lige for tiden - hun bliver mere og mere fjollet (tro det eller la’ vær' men det gør hun altså).
Hun var fuldstændig overbevist om, at hele stævnet kun drejede sig om at løbe rigtig stærkt, brøle som en løve og nå flest mulige forhindringer. Jeg kunne slet ikke styre hende gennem banerne, og ud af fire løb fik vi kun ét løb hvor vi ikke blev disket. Men hun havde en rigtig god dag og med den glæde hun ligger i at løbe agility, skal det nok lykkes os en dag også at løbe nogle baner sammen.

Lille Odie var jeg mere spændt på. Hun gider ikke spise for tiden og virker som om hun ikke rigtig kan finde sin plads i flokken efter at Amie er væk. Men jeg skal love for, at hun overraskede positivt. Hun var så glad for at være med og løb nogle rigtig fine løb. Hun mangler at få mere fart på men det skal nok komme. Hun blev nr. 2 i AG1 og nr. 3 i AG-åben. Og sørme om det ikke blev til et DM-udtagelsespoint i agility. I SP1 blev det til en 1. plads. I SP-åben blev vi disket
Odie plejer ikke at være glad for at løbe i meget bøjede tunneler, men det var pludselig ikke et problem mere - og vupti løb hun bag min ryg og ind i det forkerte tunnelhul :o )Nu er de begge meldt til i Wilhelmsborg i marts måned og så må vi se om vi inden da, kan få trænet bl.a. noget mere slalom og fart.

Agility-konkurrence
Ribe Hundevenner
(DKK) i Ribe
8. februar

Til Agility med Odie
februar 8, 2009

Det var en underlig følelse at stå op og gøre klar til agility, når jeg for første gang i mange, mange år, ikke skulle have lille Amie med. Men afsted kom vi - til Odies første agilitystævne. Vi fulgtes med Annette og Gamler (shelti) som ikke var helt fornøjet med, at hans faste makker - Amie - var skiftet ud med en irriterende lille Odie :o )

Stævnet var indendørs i en lille opvarmet hal. Odie var meget forundret over alt den larm og aktivitet. Bestemt ikke det bedste sted at starte sit første agility-stævne… og så oven i købet også løbe på gulvtæppe - meget mærkeligt. Hendes første Åbne agility-løb gik da også helt i vasken: Midt i løbet så hun pludselig en af de kendte yndlingsforhindringer - balancen - og vupti, væk var hun. Senere bød et hul i barrieren på en god mulighed for at løbe ud og undersøge alle de spændende ting på den anden side.

Hendes næste løb var agility klasse 1. Og nu havde hun faktisk forstået lidt, at vi var kommet for at løbe agility. Vi brugte meget tid på at blive på felterne, men alligevel fuldførte vi inden for tiden og blev nr. 3 ud af 16 hunde.

Det sidste løb var et spring-løb, og nu skulle hun bare have det sjovt. Jeg hujede og roste hende så meget, at da vi kom til en tunnel, havde jeg fuldstændig glemt, om det var den ene eller den anden indgang hun skulle igennem (tænk sig, at man efter så mange år, kan glemme en klasse 1 bane :o ) Odie styrtede igennem den forkerte og da hun havde det så sjovt og var så glad, lod jeg hende tage den og vi fuldførte resten af banen i godt tempo.

En rigtig god dag med Odie, som nok skal komme efter det.

Næste weekend skal vi afsted igen. Fille skal løbe om lørdagen og Odie skal løbe om søndagen i Egtved. Det bliver også spændende med Fille - hun er bare i så godt humør for tiden (faktisk som sædvanligt).

Lene

Agility-konkurrence
DAN de DOES Babette (Babs) i Holland
8. februar

Marjelle og Babs klarer sig fortsat fint i den bedste agility-klasse i Holland.
Her de seneste løb på video.

Spring:

Agility: