Lydighed 2008
DKKs DM i Lydighed
Sabro d. 29. august, 2009

Hold op, et flot arrangement kreds 6 havde fået stillet på benene. En hyggelig indmarch med pigegarden i spidsen, præsentation af alle deltagere (det var nok det eneste der ikke var til UG – folk gik lidt kolde i alle de navne), hyggelig velkomstale, perfekte baner og toilet/madkøb lige om hjørnet.
Selv vejret artede sig noget bedre end vi nok alle havde frygtet. Der kom et par rigtige grimme regnskyl – synd for de hundeføere det gik ud over – men ellers dejligt hundevejr.
Og hvordan gik det så lille Odie? Jeg synes faktisk det gik rigtig godt. Fælles dæk og -sit var overstået fra morgenstunden og gik fint. Og så var der bare at vente til sidst på dagen, da Odie skulle op som den aller sidste hund.  Fri-ved-fod startede med en dræbende laaaang langsom gang, og jeg havde faktisk frygtet at jeg ville blive nødt til at stoppe prøven allerede her, hvis Odie gik helt kold. Men hun gik en rimelig fri ved fod. Stillingskift gik super og så skulle vi til apporten... fint ud til kegle og hurtigt udløb ud til den rigtige apport, men så... Odie nægtede at tage apporten. Hun cirklede omkring den og vidste godt hvad hun skulle, men det var som om hun ville få stød af at røre ved den. Videre til springapport. Her er det hendes egen apport hun skal apportere – og sørme om hun ikke igen nægter at tage den! Underligt, det er aldrig sket før – jeg vælger at tro det var et mærkeligt graviditetsflip hun fik. Stå-sit-dæk under gang faldt også helt fra hinanden. Odie indtager kun ståpositionen rigtig... Indkald, fremsending og næsesøg laver hun rigtig pænt – dog er hendes tempo mærkbart langsommere.
Men jeg er sikker på hun hyggede sig under hele prøven og fik en rigtig god dag ud af det, og det var det vi kom for. Nu skruer vi så småt ned for træningen og lader hende gå på barsel de sidste 3 en halv uge. For drægtig det er hun 100%. Hendes patter er vokset meget, og selvom hun stadig ikke er speciel tyk, er der ingen tvivl om at der ligger små hvalpe i maven og gør hende lille og træt :o)

LP i Vejen.
14. juni 2009
Startede fint med fællesdæk og skulle så have fællessit. Odie fandt en meget interessant “mågeklat e.lign.” lige hvor hun skulle sidde. Da jeg går fra hende, skynder hun sig op og stå og stikker næsen i jorden “nå, nej, tænker Odie, det må jeg nok ikke”, og skynder sig at sætte sig fint igen. Men øvelsen var tabt, og jeg kunne efter et minut bare rose hende for at sidde pænt.
Men så tog hun også revance i resten af programmet. Lavede alle øvelser pænt. Mest glad var jeg for hendes “fri ved fod” – hun fik max point – det har hun ikke fået før i  klasse 3 )
En skam med den dumme kikser i sit ellers var hun blevet første-vinder på dagen. Men en dejlig dag, hvor Odie viste rigtig flot og glad lydighed. Det var så nok hendes sidste klasse tre prøve (med mindre hun skal til DM) nu går vi igang med at træne elite, og håber at hun efter et dejligt kuld hvalpe til efteråret er klar  til nye udfordringer næste år.

LP i Holstebro
21. maj 2009

To chancer havde vi, for at kvalificeret os til DM i lydighed. Den ene var i dag i Holstebro, men det blev ikke der vi fik de høje point.
Vejret var dejligt og forholdene var fine, og Odie laver nogle gode øvelser lige indtil vi kommer til højre/venstre apport.
Apporterne var næsten uden endestykker og da Odie flot løber ud efter apporten, kommer hun til at skubbe lidt til den, så apporten ruller oven på den spray-malede afmærkningsplet. Pletten var malet lige forinden Odie skulle ind og var meget stor og våd – og sikkert stinkende af frisk maling. Odie prøver flere gange at få fat i apporten. Men da den ingen rigtige endestykker har, bliver hun nødt til at få næsen trykket godt ned i malingen hvis hun skal samle op. Hun prøver mange gange for til sidst at kigge hjælpeløst hen på mig. Jeg går ud og samler apporten op for hende og vi får selvfølgelig et 0.
Alligevel får vi 244,5 point og en førstepræmie – men desværre er det nok ikke point nok til DM :o (

Odie,
Dansk Lydigheds Champion
(DKLPCH)

Så blev det tid til Odies 3. lydighedsprøve i klasse LP3 til de internationale LP prøver i Fredericia.

Det var dagen, hvor hun i teorien, kunne blive Dansk Lydigheds Champion hvis hun bestod med førstepræmie.
Og sikke en prøve :o ) det aller bedste var, at vi fik 9,5 ud af 10 mulige point i fri ved fod – hold op, hvor har vi også arbejdet med den. Stillingskift var desværre igen noget skidt. Odie kunne, ligesom i Hedensted, ikke se det rimelige i at dommeren stod lige ved siden af hende og viftede med armen, hver gang hun skulle indtage et nyt skift. Men det blev til 263 point ud af 280 mulige – og ud over at blive DKLPCH – blev hun også dagens 2. bedste LP3 hund.


Med hele 3 nye lydigheds-champions på én dag, var der masser af champagne og kransekage til dem som havde lyst.

Hele Kingsmoor-holdet som fik flotte placeringer i flere klasser.

De 3 nye DKLPCH'er: Lise, Lene og Heidi.

Odies første LP3
´18. april 2009

Til trods for, at jeg stadig ikke var helt på toppen, og min stemme stadig nogen gange lød som en forkølet frø, bestod Odie hendes første LP3 prøve med 261,5 point ud af 280 – og blev nr. 3 ud af 13-14 hunde på dagen.

Egentlig burde jeg være godt tilfreds med det… men nej, der var for mange dumme ting vi mistede point på: “Fri ved fod” er som hos alle mine hunde elendig, HVORFOR? Det kan dog ikke efter 13 års lydighedstræning stadig være så svært at gå en fri ved fod. Til prøver må benytte et kropssprog, som bevirker, at efter få meter bliver mine hunde usikre og begynder at hænge. Nu må jeg ind og granske videoen meget nøje til i morgen.
Og hvorfor har jeg ikke øvet stillingskift med en “dommer” stående lige bag ved Odie??? Odie kunne ikke se det fornuftige i, at dommeren stod lige bag hende og talte :o ( og valgte bare at blive liggende og skule op på dommeren i flere af skiftene.
I “stå/sit/dæk” mister hun stå-positionen (det går bare ikke at miste netop den, fordi den er så nem :o ) fordi min stemme lige på det tidspunkt ikke ville som jeg ville – det er selvfølgelig uheld – men koster nogle ærgelige point.

Men, men, alt i alt en herlig dag blandt alle hundevennerne – i det herligste forårs(sommer)vejr.Odies 2. LP3
19. april 2009
Intet nyt i forhold til i går: Det samme dejligt forårsvejr, endnu en 1. præmie i lydigheds-klasse LP3, dagens 3. bedste LP3-hund (ud af 15 deltagende), en elendig “fri ved fod” og “stå/sit/dæk”, en hund der ikke kunne koncentrerer sig om stillingskift på grund af at dommeren stod tæt på og en MEGET frustreret fører der ikke kan forstå den “fri ved fod” bare skal gå så dårligt…
Om 14 dage skal Odie op i Fredericia (og kan faktisk blive Dansk Lydigheds Champion efter kun tre prøver) og der SKAL det bare gå bedre… jeg må virkelig prøve at arbejde med de øvelser.